Zoran Kašćelan ostaje trener košarkaša Borca: O ambicijama kada kompletiramo tim

Milan Zubović
Zoran Kašćelan ostaje trener košarkaša Borca: O ambicijama kada kompletiramo tim

BANjALUKA - Trener Zoran Kašćelan i naredne sezone vodiće Borac, a dvije strane uskoro bi trebalo da ozvaniče saradnju.

Mladi stručnjak iz Crne Gore napravio je sjajne rezultate sa banjalučkim timom, osvojio Kup Republike Srpske, postao vicešampion BiH te stigao do četvrtfinala ABA 2 lige.

- Imam dogovor sa Borcem koji još nije ozvaničen i samo je pitanje dana kada će saradnja biti potpisana. Postoji obostrana želja za nastavak saradnje i zadovoljan sam što ostajem u Banjaluci jer mi odgovara okruženje i sama klima. Smatram da je to dobar potez za moju karijeru jer ćemo nastaviti kontinuitet igranja ABA 2 lige, što je bitna stvar za klub - izjavio je Kašćelan za “Glas Srpske”.

Poznato je da nekoliko igrača iz prošle sezone neće ostati u timu. Jan Rebec novi je član Krke, Martin Džeron je otišao u Meksiko, Aleksandar Langović će nastupati za poljsku Spujnu Stargrad, a Stefan Lakić je postao član Metalca iz Valjeva.

- Napravili smo fantastičnu selekciju prošlog ljeta, što nam je donijelo sjajne rezultate na kraju sezone. Borac je napravio iskorak na svim poljima. Napredovao je kao klub, dok su mladi igrači dosta stasali i izborili se za jače ugovore u nastavcima svojih karijera. Jasno je da nosioce igre ne možemo zadržati jer su im drugi klubovi dali mnogo više, a Borac je za njih bio velika odskočna daska. Ove sezone nećemo imati isti budžet kao prošle pa nećemo moći mnogo da biramo igrače i bićemo uslovljeni novcem koji budemo imali na raspolaganju. Zajedno sa asistentima Markom Šćekićem i Nemanjom Tomićem svakodnevno pratimo situaciju na tržištu i uskoro očekujem prve potpise, dok će nam doći i neki igrači na pozajmicu iz Igokee - istakao je Kašćelan.

O ambicijama kluba za narednu sezonu govoriće tek kasnije, kada još neke stvari budu jasnije definisane.

- Ciljevi za ovu sezonu biće određeni kada kompletiramo tim i vidimo čime raspolažemo - dodao je Kašćelan.

Poznat je i termin početka priprema, kada će se okupiti dosta igrača iz juniorskog pogona.

- Krećemo 7. avgusta i već smo zakazali veći broj kontrolnih utakmica. Želimo da unaprijedimo rad sa mladim selekcijama i posebna pohvala ide našem juniorskom timu koji je postao šampion BiH. Imamo talentovanu ekipu, ali moramo biti svjesni razlike između juniorske i seniorske konkurencije koja je neuporedivo teža. Taj prelaz je teška stvar, mnogi se u tome izgube, a potrebna je velika posvećenost, rad i strpljenje da bi se došlo do cilja. Pojedinci griješe jer žele uspjeh preko noći i ne shvataju da je to proces koji traje. Mladi igrači moraju da shvate trening kao šansu za dokazivanje i tu vidimo da li je neko zaslužio da igra utakmicu jer sama utakmica nije dokazivanje, već produkt dobrog treninga - naglasio je Kašćelan.

Primjer Rebeca

Kašćelan je pohvalio primjer plejmejkera Jana Rebeca koji je sa 30 godina napravio iskorak u karijeri i potpisao za Krku.

- Rebec je bio najbolji primjer mladim igračima kako da se odnose prema košarci. I on je u 30. godini napravio “klik” pa su od njega mogli da vide i nauče kako da vodi računa o treningu, odmoru, ishrani... Nakon sjajne sezone u Borcu napravio je dobar transfer. Sve to je učinio jer je u potpunosti posvećen košarci i detaljima koji prave razliku pa bi i mlađi trebalo da se ugledaju na njega - rekao je Kašćelan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana