ŽOK I OK Borac odradili odličan posao na ljetnoj “pijaci”: Djevojke žele nazad elitu

Dejan Kondić
ŽOK I OK Borac odradili odličan posao na ljetnoj “pijaci”: Djevojke žele nazad elitu

BANjALUKA - U toku je prelazni rok za odbojkaše i odbojkašice. Među najaktivnijima na ljetnoj “pijaci” jeste ženski i muški odbojkaški klub Borac. Nova akvizicija “crveno-plavih” dama je dojučerašnji tehničar Banjaluka Voleja, Marija Gambiroža.

 Mladi dizač je 2005. godište, visoka je 180 cm i bila je u sastavu najboljeg banjalučkog kluba u CEV Kupu, BVA Kupu, te u završnim predstavama kupova Republike Srpske i BiH. Gambiroža je šesto pojačanje Banjalučanki, nakon angažmana Nikoline Glišić, Marine Marjanović, Danijele Ivković, Jelene Šakotić i Sonje Vujnić. Predsjednik ŽOK Borac Aleksandar Dakić u razgovoru za “Glas Srpske” ističe da je cilj kluba ekspresan povratak u Premijer ligu BiH. Tome u prilog svjedoči činjenica da je klub produžio ugovore sa četiri igračice - tehničarom Teodorom Vidović, primačem servisa Mirjanom Švrakom, srednjim blokerima Darinkom Vidović i rekovalescentom Marijom Gvozden, koja se vraća nakon teške povrede koljena.

- S obzirom na pojačanja koja smo doveli i kakvu ekipu u globalu imamo ambicije su jasne. Ne bismo dovodili ove djevojke da nam nije cilj povratak u Premijer ligu. Ipak, ništa ne moraju po svaku cijenu, neka se opuste i igraju, idu od utakmice do utakmice i kvalitet će doći do izražaja, bez bilo kakvog pritiska - rekao je Dakić.

Mladi operativac nalazi se na čelu i muškog kluba. OK Borac takođe je bio aktivan na ljetnoj “pijaci”. Redove “crveno-plavih” pojačali su primači servisa Milenko Ćosić i Vlatko Čančar, tehničar Miloš Karan, odlični srednji bloker Niša Tanić te korektor Zdravko Kecman. Dakić smatra da ovi momci uz postojeći kadar mogu biti najprijatnije iznenađenje u šampionatu.

- Dosta smo podmladili ekipu. Imamo veliki broj kadetskih i juniorskih reprezentativaca. Ostali smo bez nekoliko starijih igrača. Uskoro će biti poznat i ishod pregovora u vezi s (ne)ostankom kapitena Borka Ilića. Želimo dovesti još jednog igrača, po mogućnosti iskusnijeg, koji bi “vukao” ove momke. Mislim da možemo biti najprijatnije iznenađenje prvenstva. Neki naš realan domet jeste sredina tabele, ali ako nam se ukaže prilika napašćemo i nešto više - poručio je Dakić.

Kvartet u Tirani

Borčev trener Mišo Marjanović te trojica igrača Sava Radić, Milenko Ćosić i Vlatko Čančar nalaze se u Tirani s kadetskom reprezentacijom BiH na Balkanskim igrama, gdje će pokušati da naprave što bolji rezultat. Marjanovićevi izabranici sinoć su mečom protiv Rumunije startovali na šampionatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana