Za trenera Danila Palalića naredni duel u Ligi BiH biće emotivan

Darko Dragičević
Foto: FOTO Memić

PRIJEDOR - Za trenera košarkaša Prijedor Spartaka Danila Palalića naredni meč u prvenstvu BiH biće posebno emotivan. Naime u narednom duelu vodiće ekipu protiv bivšeg kluba Borca, čiji dres je nosio sa puno uspjeha.

Tokom igračke karijere šef struke prijedorskog tima četiri puta je bio član banjalučkog tima (tri puta kao senior i u juniorskoj konkurenciji). Iako je vodio tim u prijateljskim duelima protiv Borca, sad slijedi prvi zvanični duel u prvenstvu BiH.

- Sigurno je da će za mene biti veoma emotivan meč, jer sam proveo u Borcu najljepše trenutke karijere. Igrao sam s banjalučkim klubom i u dobrim i lošim vremenima. Nastupao sam kada je klub igrao u regionalnoj ABA ligi, ali sam takođe nosio dres i kada je bila loša situacija i kada se takmičio u prvenstvu Republike Srpske i vraćao se eliti. Tako da sigurno ima puno lijepih uspomena. Odlično se poznajem sa stručnim štabom, s Markom Šćekićem sam zajedno i igrao. Sigurno je da ćemo prije i poslije meča biti prijatelji, ali tokom meča se nećemo poznavati i sigurno je da ćemo dati sve da naš tim slavi - istakao je Palalić.

Prijedor je trenutno na tri pobjede uz sedam poraza, dok njihov naredni rival ima polovičan učinak i vezao je dvije pobjede.

Glavni cilj Prijedorčana u premijernoj sezoni je da izbore opstanak, a Borac im dolazi nakon što je izašao iz rezultatske krize i počeo da kompletira svoje redove.

- Sigurno da trenutni plasman Borca nije realan, jer su oni ekipa koja ima veliki kvalitet i po mom mišljenju su uz Široki i Bosnu tim za sami vrh. Ali imali su puno problema sa povredama, nesrećno su izgubili pojedine mečeve, tako da vjerujem da će se u nastavku lige podići. Vraćaju im se povrijeđeni igrači, tako da su sigurno oni favoriti, nakon dvije pobjede žele da nastave niz uspjeha. Ipak, mi igramo na domaćem terenu, tako da ćemo pokušati doći do pobjede koja bi nam puno značila. Nama je prvi cilj opstanak i svaki trijumf nam je i te kako bitan u toj borbi - dodao je Palalić.

Njegovu ekipu takođe predvodiće nekadašnji kapiten Borca Srđan Lončar, kao i centar Igor Josipović.

Podrška navijača

U košarkaškom klubu Prijedor Spartak se nadaju da će “krajiški derbi” protiv Borca u subotu od 19 časova privući dodatnu pažnju navijača, upravo zbog rivaliteta između dva grada.

- Nadamo se da većoj podršci navijača na ovom duelu i pozivam ih da dođu i budu uz nas u ovom derbiju - pozvao je Palalić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana