Za napredak na tabeli: Novi Mozzart dresovi za KK Lijevče

GS
Novi Mozzart dresovi za KK Lijevče
Foto: Mozzart | Novi Mozzart dresovi za KK Lijevče

GRADIŠKA - Košarkaši KK Lijevče iz Nove Topole kod Gradiške sezonu su završili na četvrtom mjestu u Drugoj ligi Republike Srpske. U narednom periodu žele da osvoje sam vrh tabele, a to bi moglo da im pođe za rukom u novoj opremi koju im je u znak podrške poslala kompanija Mozzart.

-Izuzetno nam je bilo drago što smo dobili dva seta novih dresova. Oprema je izuzetno kvalitetna. Čim smo ih dobili, odmah smo zaigrali utakmicu u njima, a nadamo se i novim pobjedama u novoj opremi -kaže predsjednik KK Lijevče Nova Topola Gradiška Slaviša Guduraš.

Klub je osnovan prije devedesetih, ali je ponovo počeo sa radom 2008. godine. Od tada su okupili oko 60 članova u seniorskoj, pionirskoj i predpionirskoj selekciji.

Nove Mozzart dresove obukli su prvotimci koji su trostruki prvaci Druge lige Republike Srpske. Ambicija im je da napreduju na tabeli u svom takmičarskom rangu, a mogućnost za ulazak u Prvu ligu za sada nemaju zbog nedostatka finansija

Finansijsku podršku klub dobija od Grada Gradiška, te nekoliko lokalnih sponzora i prijatelja kluba. To im je, kažu, za sada dovoljno za takmičenje u drugom rangu, a podrška u vidu Mozzart opreme dodatni im je podsticaj za dalje.

Iz redova mlađih selekcija KK Lijevče potekli su talentovani košarkaši koje su prepoznali i u drugim klubovima. Njihov omladinac Nikola Đaković nastupao je u Grčkoj, a Srđan Kočić igra za Slaviju iz Istočnog Sarajeva u Premijer ligi BiH.

Uz ovakve mlade talente, kojih je preko 40 u omladinskom pogonu, klub ne mora da brine za budućnost… Oni će stopama seniora koji u novim Mozzart dresovima već bilježe pobjede pod koševima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana