WABA liga: Orlovi priželjkuju iznenađenje protiv Celja

Milan Zubović
WABA liga: Orlovi priželjkuju iznenađenje protiv Celja

BANjALUKA - Sa velikim optimizmom košarkašice Orlova putuju na Fajnal for WABA lige koji će u subotu i nedjelju biti održan u Podgorici.

Ekipa iz Banjaluke zauzela je treće mjesto u Superligi što joj je za protivnika u polufinalu donijelo drugoplasiranu ekipu Celja, inače, aktuelnog šampiona regionalnog takmičenja.

Trener ekipe iz Banjaluke Vesna Džuver prva je osoba koja ima nastup na završnom turniru kao igrač i kao trener. Kao igrčica nastupila je 2007. godine. - Četiri najbolje ekipe su na turniru i nema lake utakmice, ali sve se svodi na tu jednu. Idemo spremne i verujem da će devojke dati svoj maksimum. Koliko možemo iznenaditi Celje, ili oni nas, veliko je pitanje. Sastajali smo se dva puta i odigrali smo dobre tri četvrtine što nije bilo dovoljno i sada ćemo probati da i četvrtu budemo dobri. Pokušaćemo da ih iznenadimo i ne idemo sa razmišljanjem o borbi za treće mesto. To je 40 minuta i želja nam je da u nedelju igramo u pola osam, a ne u pola pet - izjavila je Džuver.

Smatra da je domaćin turnira Budućnost u prednosti nad ostalim timovima jer igra na svom terenu, ali i zbog sjajnih partija tokom sezone.

- Budućnost je za nijansu spremnija ove sezone od ostalih timova i čini mi se da je dobro što igramo sa Celjem u polufinalu jer nam možda više odgovara. Ipak, to je ozbiljna ekipa, sa ozbiljnim strancima i sa dugogodišnjim sistemom rada. Ipak, imala sam trenera koji je govorio da velika želja i veliko htenje može promeniti neke stvari - dodala ja Džuver.

Mladoj Danijeli Mitrović ovo će biti prvo učešće na F4 od kojeg mnogo očekuje.

- Bez obzira što je Celje jedan od favorita za trofej nećemo se predati unaprijed. Pokušaćemo da nametnemo svoj ritam i nije na cilj treće mjesto ili četvrto već da se plasiramo u finale. Imamo pozitivnu atmosferu u timu koja je vrhunska i djevojke su spremne da budu na nekom najvišem nivou - istakla je Mitrovićeva.

Slično mišljenje ima i njena saigračica Gorana Marjanović.

- Idemo motivisane da se pokažemo u najboljem svjetlu i ako može da priredimo iznenađenje i upišemo pobjedu u polufinalu. Igrali smo dvije utakmice sa njima tokom kojih smo uočili mane u njihovoj igri pa znamo kako one igraju i gdje ih možemo napasti tako da očekujemo najbolje - navela je Marjanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana