Vuk Bošković u narednoj sezoni nosiće dres Borca: Moramo korak više u ABA 2

Milan Zubović
Vuk Bošković u narednoj sezoni nosiće dres Borca: Moramo korak više u ABA 2

BANjALUKA - Vuk Bošković i naredne sezone nosiće dres Borca, koja će mu biti četvrta zaredom u istom klubu.

Uz njega, isti staž u banjalučkom timu ima još i kapiten Srđan Gavrić sa kojim će povesti ostatak ekipe u nove borbe na tri fronta. Pored nastupa u Ligi BiH i Kupu Republike Srpske Borac će ponovo biti član ABA 2 lige koju je izborio odbranom vicešampionske titule u BiH.

- Malo je igrača koji se mogu pohvaliti činjenicom da su u kontinuitetu igrali u ovakvom klubu. Sada smo samo kapiten Gavrić i ja tu, te mislim da je to velika čast jer uprava i trener vjeruju u tebe. Potrudićemo se da i naredne sezone rezultati budu bolji nego prethodnih. Dobro smo igrali u Ligi BiH i tu nema nekih zamjerki jer smo vicešampioni dvije godine zaredom što je velika stvar, s obzirom na budžet kojim smo raspolagali. Želja nam je da napravimo iskorak u ABA 2 ligi koju navijači više gledaju nego prvenstvo - izjavio je Bošković za “Glas Srpske”.

Regionalno takmičenje od iduće sezone biće igrano u drugačijem formatu pa će 16 ekipa biti podijeljeno u četiri grupe.

- Definitivno će biti ljepše igrati pred domaćom publikom gdje ćemo odigrati bar tri utakmice. Dobru posjećenost na turnirima imao je samo domaći tim dok je ostale gledalo po pedesetak gledalaca, nekad čak i manje pa nije bilo zanimljivo. Prošle sezone nismo bili domaćini nijednog turnira pa nas naši navijači nisu mogli gledati u ABA 2 ligi i sada se radujemo što ćemo ponovo igrati pred njima, jer se sjećamo sjajne podrške odranije. Saznali smo protivnike u grupi i o njima ćemo moći pričati tek kada kompletiraju sastave - naveo je Bošković.

Momak koji igra na poziciji krilnog centra prošle sezone odigrao je sve utakmice u ABA 2 ligi tokom kojih je prosječno bilježio osam poena, 6,3 skoka i 1,8 asistencija tokom 24,3 minuta u igri. S početka sezone nisu ga išle trojke da bi u finišu namjestio ruku.

- Bio sam slab u prvom dijelu sezone kada me nije išao šut. Ipak, kontinuiran rad na treningu donio je poboljšanje pa se stanje popravilo. Vratilo se i samopouzdanje koje je obično veće kada znaš da si dobar i vežeš dobre rezultate - dodao je Bošković.

Pored njega u ekipi će ostati Boris Dragojević, Srđan Gavrić, Kristijan Ateljević, Nikola Šarić, Srđan Bošković i Luka Protić. Ekipu će u novu sezonu povesti trener Marko Šćekić koji je nekada vodio prvi tim, a jedno vrijeme bio asistent u stručnom štabu.

Raspored

Utakmice ABA 2 lige biće igrane u razmaku od dvije sedmice. U prvom kolu Borac će gostovati Iliriji, a termin meča je od 1. do 3. oktobra. Drugo kolo donosi gostovanje kod Zlatibora, a treće će biti igrano u Banjaluci sa Šibenkom. U četvrtom kolu “crveno-plavi” gostovaće Šibenčanima, zatim ugostiti Iliriju kao i Zlatibor sredinom decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana