Vojin Ilić, košarkaš Budućnosti: Lagana pobjeda ne smije da nas opusti

Milan Zubović
Vojin Ilić, košarkaš Budućnosti: Lagana pobjeda ne smije da nas opusti

BIJELjINA - Prvi korak ka polufinalu plej-ofa Lige BiH napravili su košarkaši Budućnosti koji su lako izašli na kraj s Bosnom u prvom meču četvrtfinalne serije i dobili je rezultatom 82:68.

Od samog početka domaćin je nametnuo svoj ritam i kontrolisao je utakmicu da bi u drugoj četvrtini već poveo s dvocifrenom razlikom. Ekipa iz Sarajeva nije uspjela ozbiljnije da zaprijeti Bijeljincima i utakmicu koliko-toliko učini zanimljivijom pa je pobjeda ostala u Semberiji. Ekipu trenera Josipa Pandže predvodio je Milivoje Božović s 22 poena, osam skokova i pet ukradenih lopti, Adi Zahiragić je ubacio 18, a Vojin Ilić 17 poena uz sedam skokova i četiri asistencije.

- Odigrali smo na način baš kako je trener želio da to bude. Tražio je da igramo što intenzivnije tokom svih 40 minuta, naročito u odbrani i vjerujem da smo ispoštovali sve zadatke koje je postavio pred nas. Realno gledajući očekivali smo mnogo težu utakmicu i nismo se nadali da ćemo ovako lako stići do trijumfa. To sada ne smije da nas opusti jer je Bosna ozbiljna ekipa sa jako kvalitetnim timom - rekao je Ilić za “Glas Srpske”.

Četvrtfinale plej-ofa igra se na dvije pobjede, a druga utakmica na rasporedu je u srijedu od 20 sati u Sarajevu.

- Siguran sam da će se druga utakmica razlikovati od prve i biće nam mnogo teško u Sarajevu jer Bosna više nema izbora, pod imperativom je pobjede tako da i mi moramo odgovoriti još boljom energijom od njih. Sada je pojačan ritam utakmica jer se igra na tri-četiri dana pa nećemo imati mnogo vremena za odmor. Ipak, imaćemo manje intenzivne treninge i više ćemo biti posvećeni oporavku i pripremi za naredni me­č. Vjerujem da imamo dosta dugačku klupu koja je naša prednost jer uvijek imamo svježeg igrača tako da ne bismo trebali imati problema - naglasio je Ilić.

Kao bosi po trnju proveli su se košarkaši Slavije koji su poraženi na gostovanju kod Širokog rezultatom 68:106. Kapiten ekipe iz Istočnog Sarajeva Darko Damjanović bio je najbolji u svojoj ekipi s 12 poena, 11 je ubacio Dušan Elez, a po deset Antonio Forman i Aleksandar Ilić. Kod domaćina Josip Čović je postigao 19 poena.

Ostali mečevi

Svoju prvu utakmicu četvrtfinala plej-ofa sinoć su igrali košarkaši Borca i Leotara dok će aktuelni šampion na teren izaći tek u četvrtak. Igokea će ugostiti Spars koji je kao sedmi na tabeli ligaškog dijela takmičenja izborio nastup u doigravanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana