Vladimir Jovanović, trener košarkaša Igokee: Rad na treninzima daje rezultat

Milan Zubović
Vladimir Jovanović, trener košarkaša Igokee: Rad na treninzima daje rezultat

BEOGRAD - Košarkaši Igokee slavili su u prvoj kontrolnoj utakmici pred početak nove sezone u kojoj ih ponovo očekuju izazovi na dva fronta, ABA ligi i Ligi šampiona.

Izabranici trenera Vladimira Jovanovića slavili su protiv Eve baskets Oldenburga rezultatom 79:73, a najefikasniji kod pobjednika bio je Nikola Tanasković sa 15 poena, Mario Nakić i Marko Jeremić dodali su po 12, a Edin Atić deset poena.

- Odigrali smo kontrolnu utakmicu možda i protiv jačeg protivnika nego što nam je bio potreban u ovom trenutku. Oldenburg je zaista dobra ekipa sa sjajnim igračima koji brzo igraju pa nam je bilo potrebno vremena da se adaptiramo na njihovu igru. Mi smo tek počeli sa utakmicama i za ovu fazu priprema normalne su greške koje pravimo tako da imamo na čemu dalje da radimo. Raduje me što smo uspeli da zabeležimo pobedu protiv jake ekipe, jer smo videli da sve ono što radimo na treninzima daje rezultate i sigurno ćemo biti još bolji - izjavio je Jovanović za “Glas Srpske”.

Posebno raduje povratak na teren Marija Nakića koji je propustio skoro cijelu prošlu sezonu zbog povrede ligamenata koljena.

- On je od početka priprema sa nama, povreda je prošlost i već je ušao u kontakt igru. Polako se vraća u formu nakon dužeg odsustva sa parketa i sve ide dobrim tokom. Ima vremena za njega da uhvati ritam jer će sezona biti dosta duga i iscrpljujuća sa usponima i padovima - rekao je Jovanović.

Igokea će u Beogradu odigrati provjeru sa ekipom Mege, a taj susret na rasporedu je 2. septembra u Domu sportova “Ranko Žeravica” s početkom od 12 časova.

- Ide nam druga kontrolna utakmica protiv mlade, energične ekipe koja jako dobro trči. Ako budemo na nivou kao protiv Oldenburga, ne bi trebalo da imamo većih problema mada ponavljam prva utakmica nije realna slika. Ipak, i ovaj susret iskoristićemo kao pravi trening - dodao je Jovanović.

Turnir

Turnir povodom 50. rođendana Igokee počeće iduće sedmice u Banjaluci i Laktašima, a Jovanovićeva četa prvu utakmicu odigraće protiv moskovskog CSKA dok će u drugom meču grupne faze igrati sa Galatasarajem.

- To je vrhunska stvar za nas jer je to najbolji turnir u regionu koji će biti organizovan. Pre svega, nama će biti čast da ugostimo takve ekipe i trenere te da igramo protiv njih. Biće to odlična prilika da se istestiramo pred početak sezone - naglasio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana