Vladimir Jovanović. trener Igokee: Obavili smo posao kako treba

Milan Zubović
Vladimir Jovanović. trener Igokee: Obavili smo posao kako treba

LAKTAŠI - Odbranom trofeja na Liburnija kupu u Opatiji košarkaši Igokee okončali su pripremni period i novu sezonu započeće na svom terenu protiv Crvene zvezde u subotnjem meču prvog kola ABA lige.

Trener Vladimir Jovanović zadovoljan je ostvarenim do sada, iako je imao mnogo problema sa povredama igrača. Na turniru u Opatiji slavili su protiv Vijene i Krke, a utakmica sa ekipom iz Novog Mesta bila je svojevrsna generalna proba za okršaj sa beogradskim “crveno-bijelima”.

- Turnir u Opatiji vezali smo na Superkup ABA lige i ostvarili dve pobede. Ipak to je manje bitno u ovom trenutku, kao i sve ostale utakmice u pripremnom periodu koje smo koristili za uigravanje, odnosno da vidimo šta smo uradili i gde smo stigli. Nažalost nismo bili u prilici da igramo u kompletnom sastavu iz objektivnih razloga. Na kraju, kada se podvuče linija na celu situaciju u kojoj smo se našli, a gde su povrede sastavni deo priprema, odradili smo posao kako treba i bićemo bolji kada se svi skupimo - izjavio je Jovanović za “Glas Srpske”.

Na Superkupu u Podgorici prvo su pobijedili Cedevita Olimpiju, a zatim doživjeli poraze od Partizana i Budućnosti. Te tri utakmice odigrali su u tri dana.

- Takav je bio sistem takmičenja koji je dosta težak i postoji veliki rizik od povreda igrača pa smo težili da raspodelimo minutažu. Ni tada akcenat nije bio na rezultatu, već da dobro obavimo zadatke koje smo postavili pred sebe i vodimo računa o zdravlju - dodao je Jovanović.

On i dalje ne može da računa na povrijeđenog beka Kostu Kondića, koji će propustiti početak sezone dok se centar Džeki Karmajkl vratio u sastav nakon što nije igrao Superkup.

Tokom turnira povodom proslave 50. rođendana Igokee nije mogao da računa na četiri igrača, od koji su dvojica plejmejkeri, što je upravu primoralo da angažuje iskusnog Nemanju Gordića.

- Gordić je iskusan i kvalitetan košarkaš koji je sa mnogim sadašnjim saigračima i ranije igrao, tako da se brzo uklopio, što je i očekivano s obzirom na njegovo iskustvo. I on će doneti novi kvalitet ekipi - rekao je Jovanović.

Prvo kolo ABA lige donosi mu najtežeg protivnika Crvenu zvezdu, koju je ranije trenirao. Jovanović nije imao konkretan odgovor da li mu odgovara ovako težak protivnik na startu ili bi više volio da je u pitanju neka slabija ekipa.

- To je filozofsko pitanje i moglo bi se o njemu dugo pričati (ha, ha, ha, ha). Šalu na stranu. Znamo kakav protivnik nam dolazi. Ipak, ima još vremena i treba da se dobro odmorimo nakon što smo osam-devet dana proveli van kuće pa da se spremimo za taj duel. Verujem da ćemo biti na visini zadatka - naveo je Jovanović.

Bez riječi o pozajmicama

Trener Igkoee nije htio da potvrdi hoće li neko od mlađih igrača otići na pozajmicu.

- Imamo širok roster jer igramo na dva fronta, a posle Nove godine krećemo i sa utakmicama u Kupu BiH pa nam je potreban veliki broj igrača. Imali smo velikih problema sa nekim bolestima i povredama, tako da su svi mlađi igrači iskoristili ukazane minute - naglasio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana