Vladimir Jovanović, trener Igokee, nakon ABA Superkupa: Sve će doći na svoje mjesto

G.S.
Vladimir Jovanović, trener Igokee, nakon ABA Superkupa: Sve će doći na svoje mjesto

PODGORICA - Dvorana “Morača” kao da je ukleta za košarkaše Igokee kojima se ne da da slave u njoj bez obzira ko igrao u ekipi ili bio trener.

Ni u 13. pokušaju ekipa iz Aleksandrovca nije slomila Budućnost na njenom terenu, a domaćin je slavio sa 79:68, u meču za treće mjesto Superkupa ABA lige. Mnogo bolje partije Igokea je pružila u najvećem gradu Crne Gore nego je to bio slučaj na turniru koji je organizovala povodom proslave 50. rođendana, a razlog za to leži u činjenici da je trener Vladimir Jovanović mogao računati na plejmejkere Stefana Mudija i novopridošlog Nemanju Gordića koji je debitovao za svoj novi-stari tim te oporavljene Marka Jošila i Edina Atića. U sastavu nije bilo povrijeđenih Džekija Karmajkla i Koste Kondića. Igokea je odigrala tri utakmice u tri dana. Prvo je pobijedila favorizovanu Cedevita Olimpiju, zatim je poražena od Partizana i Budućnosti.

- Došli smo na ovaj turnir sa jasnom idejom da na ove tri utakmice pokušamo da uradimo neke stvari koje nismo na treningu. Nije lako igrati tri utakmice u tri dana posebno protiv jakih protivnika, a i nije bilo povreda, tako da mogu biti zadovoljan, sem Nikole Marića koji nije teže povređen. Iskoristili smo turnir da vidimo na čemu smo i na čemu treba još da radimo. Ono što nije dobro je da nema puno vremena, ali ekipa je dobro selektovana i sve će to doći na svoje mesto - istakao je Jovanović.

Njegovi igrači loše su šutirali trojke i pogodili samo četiri iz 17 pokušaja, a promašili su i sedam slobodnih bacanja od 29 izvedenih. Najbolji u ekipi iz Republike Srpske bio je Nikola Tanasković sa 27 poena dok je još jedino Mario Nakić bio dvocifren sa 12 poena.

- Što se same utakmice tiče u većem delu smo pokušali da menjamo igrače po minutaži, nego po učinku u igri. Mislim da smo mogli bolje da pročitamo neke situacije koje je Budućnost eksploatisala, ali kad se sve sabere dobar turnir za nas. Videli smo dobre i loše stvari, a na lošim treba da radimo - zaključio je Jovanović.

Novu sezonu regionalnog takmičenja Igokea će započeti na svom terenu protiv Crvene zvezde, a utakmica je na rasporedu 30. septembra od 20 časova dok će u drugom kolu gostovati Splitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana