Vladimir Jovanović, trener Igkoee: Nismo isti tim kao na početku sezone

Milan Zubović
Vladimir Jovanović, trener Igkoee: Nismo isti tim kao na početku sezone

LAKTAŠI - Prvi dio ABA lige večeras od 18 časova zatvoriće Mega i Igokea utakmicom 13. kola. Ekipa iz Aleksandrovca u nju ulazi bez Nikole Tanaskovića, koji je potpisao dvoipogodišnji ugovor sa Budućnosti.

Porazom od Cibone u prošlom kolu ekipa iz Aleksandrovca prekinula je niz od pet pobjeda i sada želi da se vrati na pobjednički kolosijek. U posljednjih pet utakmica Igokea je slavila četiri puta, ima dobar učinak na gostovanju i nada se da će tako nastaviti protiv tima koji drži desetu poziciju na tabeli sa učinkom 5-7, dok gosti imaju 9-3 na petom mjestu.

- Došli smo do poslednjeg kola u prvom delu sezone, praktično je pola sezone prošlo. Očekuje nas fenomenalna ekipa Mege i trener Marko Barać, koji već drugu godinu zaredom radi fenomenalan posao sa najmlađim timom i oni su zaista na mnogim utakmicama pokazali vanserijski talent i kvalitet. Biće to jedna zahtevna utakmica, biće nadam se dobra košarka, gde će i naši neki mladi igrači pokazati svoj talent i kvalitet, a nadam se da će generalno navijači moći da uživaju u dobroj košarci. Spremamo se kao i za svaki meč, najbolje što možemo, imali smo i odlazak nekih igrača i sigurno da nismo isti tim kao na početku sezone, ali imamo istu želju i iste ambicije i daćemo sve od sebe da budemo pravi - izjavio je trener Igokee Vladimir Jovanović.

Odlaskom Tanaskovića više minuta dobiće i Nikola Marić, koji pokriva pozicije “četiri” i “pet”.

- Igramo protiv mlade i opasne ekipe. Moraćemo da odgovorimo sa istom energijom i intenzitetom kao i oni, naravno da ispoštujemo dogovor iz svlačionice da bismo izašli sa pobjedom. Osim stvari koje se dešavaju kao što je odlazak Tanaskovića moraćemo da se prilagodimo tome i uradimo stvari koje nam trener kaže i da odnesemo još jednu pobjedu kući - rekao je Marić.

Tanasković je rođen 21. oktobra 1997. godine u Smederevskoj Palanci i prošao je sve kategorije Partizana. Nakon “crno-bijelih” godinu dana nosio je dres Mege pa onda i banjalučkog Borca prije nego što je 2021. godine potpisao za Igokeu. Kraj prethodne sezone proveo je u španskom Breoganu, a ove je ABA ligi prosječno bilježio 11,9 poena i 5,7 skokova, dok je u šest mečeva Lige šampiona postizao 11,5 poena uz 4,8 skokova.

Napad u Podgorici

Veliki skandal dogodio se na utakmici ABA lige između Budućnosti i Studentskog centra. Gosti su slavili sa 94:82, a to je bio povod da se navijači domaće ekipe okome na igrače i trenera Andreja Žakelja. Oni su odmah po završetku meča željeli da se razračunaju sa igračima na terenu, ali su policija i obezbjeđenje u dvorani spriječili da dođe do kontakta. Jednom navijaču ipak je uspjelo da preskoči ogradu, a nekoliko njih je ušlo i u svlačionicu Budućnosti, piše “antena.me”. Sve se završilo ubrzo, a igrač Budućnosti Brendon Pol je istrčao iz svlačionice u potjeri za jednim od huligana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana