Vladimir Jovanović o porazu Igokee od Mege: Presudila naša skraćena rotacija

G.S.
Vladimir Jovanović o porazu Igokee od Mege: Presudila naša skraćena rotacija

LAKTAŠI - Porazom od Mege rezultatom 78:92 na svom terenu košarkaši Igokee završili su ligaški dio takmičenja ABA lige. Bio je to 13. poraz ekipe iz Aleksandrovca koja je takmičenje završila sa isto toliko pobjeda pa je zauzela sedmo mjesto sa kojeg će ući u četvrtfinale plej-ofa, gdje je čeka drugoplasirani Partizan.

Četvrtfinalna serija biće igrana na dvije pobjede, što znači da će druga utakmica biti igrana u Laktašima, gdje bi ponovo trebalo da bude viđen spektakl kao početkom prošlog februara, kada je dvorana bila dupke puna. Susret sa Megom nije imao poseban značaj za domaćina, dok su gosti obezbijedili četvrtu poziciju i prednost domaćeg terena u četvrtfinalu protiv Cedevita Olimpije sa kojom su se upravo borili do samog kraja i našli u povlašćenom položaju zbog boljeg međusobnog skora. Igokea je vodila u samom početku susreta i dva puta tokom prvog poluvremena bila nadomak izjednačenja, međutim, nije uspjela da preokrene rezultat. Igrači tima iz Aleksandrovca nisu imali odgovor na igru Nikole Đurišića i Uroša Plavšića. Đurišić je susret završio sa 26 poena i četiri asistencije, dok je Plavšić imao 17 poena i 16 skokova. Kod domaćih prednjačio je Goran Filipović sa 17 poena, pratio ga je Dragan Milosavljević sa jednim manje, dok je Marko Jeremić ubacio 14.

- Čestitam ekipi Mege na zasluženoj pobedi, osvajanju četvrtog mesta i prednosti domaćeg terena u prvoj rundi plej-ofa. Zaista su odigrali sa velikom energijom, iskoristili su sve naše mane i greške koje smo pravili i na kraju pobedili. Dominirali su u skoku i imali skoro dvadeset skokova više i nekom fizičkom košarkom to materijalizovali. Praktično, mi smo se nekim ludim šutevima držali u utakmici, posle toga nismo mogli, nismo više imali ni energije. Ova rotacija je skraćena više nego naš maksimum. To je to, nemam više ništa da dodam - rekao je trener Igokee Vladimir Jovanović.

Sa 14 na 16 klubova

Ulazak Dubaija u ABA ligu izazvao je promjene u organizaciji regionalnog takmičenja koje će naredne sezone umjesto 14 brojati 16 klubova. Ta promjena znači da nijedan klub neće ispasti u niži rang, što je obradovalo Krku i Mornar koji su se borili za opstanak. Pored sadašnjih 14 timova i Dubaija, iduće sezone u ABA će igrati i pobjednik ABA 2 lige, a odlučeno je da jedna država može imati maksimalno šest učesnika umjesto dosadašnjih pet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana