Virtus nanio novi poraz 'raštimovanoj' Zvezdi

GS
Foto: Starsport

BOLONjA - Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Virtusa kao gosti u meču 4. kola Evrolige rezultatom 85:79 što joj je treći neuspjeh ove sezone u elitnom takmičenju.

Domaći tim je već u prvoj dionici kreirao 15 poena razlike i maltene čitav meč imao dvocifreno vođstvo, sve do samog kraja kada je, umalo, Zvezda režirala čudo.

Ali nije ga ga zaslužila večeras.

Najefikasniji kod Zvezde bio je Šabaz Nejpir koji je gro svojih poena postigao u drugom poluvremenu, ukupno je nanizao 23, doduše može sebi priljepiti i etiketu tragičara pošto je na -4 i ubacivanu lopte sa strane, dodao u ruke Dobriću i praktično tim potezom odnio sve nade crveno-bijelima da mogu do velikog obrta.

Virtus je bolje otvorio meč i u finišu prve dionice imao plus 15 (26:11), ali je Zvezda uzvratila serijom 11:0. 

Virtus je međutim odbio taj napad „crveno-bijelih“ serijom 12:0 za najvećih plus 16 (38:22).  

Zvezda je uspjela da do poluvremena smanji na minus 11 (33:44). 

Tri minuta pre kraja treće dionice Virtus je vodio 62:47, ali je Zvezdu u meč sa dve vezane trojke vratio Rokas Giedraitis, da ni zatim poentirao i Nejpir za 55:62.  

Zvezda je u četvrtoj deonici pritiskala domaću ekipu i stigla na samo minus šest na dva i po minuta prije kraja i imala napad da priđe još bliže.  

Trojkom Miloša Teodosića, prvom iz sedmog pokušaja, Zvezda je stigla na 72:76 na 78 sekundi pre kraja.  

U poslednjih 50 sekundi ušlo se sa 78:74 za Virtus, ali je Šabaz Nejpir napravio veliku grešku i dodao loptu u ruke Ognjenu Dobriću.  

Dva bacanja je iskoristio Isaija Kordinije, ali je Nejpir trojkom smanjio na 77:80 na 39 sekundi pre kraja.  

Ponovo je Virtus iskoristio dva bacanja, pa je Nejpir dao dvojku, ali onda je Giedraitis napravio faul prije izvođenja lopte pa je Virtus uz napad imao i slobodno bacanje koje je iskoristio Marko Belineli i stavio tačku na utakmicu.  

Najefikasniji igrač u Virtusu bio je Tornike Šengelija sa 19 poena, 15 je dao Belineli, 13 Džordan Miki, Isaija Kordinije 11, a po 10 Alesandro Pajola i Ife Lundberg.  

Srpski reprezentativac Dobrić je postigao dva poena za 11 minuta na terenu.  

Crvenu zvezdu je predvodio Šabaz Nejpir sa 23 poena, Luka Mitrović je dao 14, a Adam Hanga 11. Džoel Bolomboj je imao osam poena i devet skokova.  

Virtus sada ima skor 3:1, a Zvezda 1:3.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana