Veliki uspjeh Banjalučanki u WABA ligi: Orlovi među osam najboljih

G.S.
Veliki uspjeh Banjalučanki u WABA ligi: Orlovi među osam najboljih

BEOGRAD - Košarkašice Orlova izborile su nastup u WABA Superligi nakon što su u šestom kolu pobijedile Partizan na gostovanju sa 71:57.

Bila je ovo peta pobjeda banjalučke ekipe ove sezone kojom je obezbijedila drugo mjesto na tabeli grupe A iza Celja, koje ne zna za poraz i takođe je izborilo nastup među osam najboljih.

Uz njih još je Budućnost iz grupe B prošla dalje, dok će se ostali putnici tražiti u preostala četiri kola.

Po četiri najbolje ekipe iz obje grupe formiraće Superligu, u kojoj će jedni protiv drugih igrati klubovi iz različitih grupa. Bodovi će biti preneseni, a Banjalučanke su napravile sjajan rezultat, koji im otvara mogućnost nastupa na Fajnal foru. Nakon egala tokom prvog poluvremena izabranice trenera Vesne Džuver mnogo bolje su zaigrale u drugom poluvremenu i stigle do trijumfa.

Predvodila ih je Aleksandra Mužević sa 24 poena i devet skokova, Nataša Šobot ubacila je 19 poena, dok je Hana Predojević imala po deset poena i skokova.

U domaćem timu Anđela Marojević bila je najefikasnija sa 13 poena

. Orlovi će već večeras od 20 časova ugostiti Igman u šestom kolu Lige BiH. Lavovi su slavili kod Graca sa 58:53, što im je drugi trijumf ove sezone. Sa 16 poena Iva Karišik bila je najefikasnija kod Brčanki, Agehil Fahardo dodala je 15 poena i 13 skokova, a Jareli Padilja je meč završila sa 13 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana