Velika pobjeda Mladosti nad Leotarom u Ligi BiH: Plej-of na vidiku

Milan Zubović
Foto: trebinjelive

TREBINjE - Veliku pobjedu izborili su košarkaši Mladosti koji su slavili na gostovanju kod Leotara rezultatom 90:71, u 19. kolu Lige BiH.

Ovim slavljem Mrkonjićani su ostali u trci za peto mjesto na tabeli koje donosi nastup u Ligi šest. Ekipa Gorana Sladojevića ima učinak 8-10 i drži osmo mjesto na tabeli. Naruku joj ide i raspored do kraja jer igra protiv ekipa iz donjeg dijela tabele. Prvo će ugostiti Slaviju, zatim će gostovati Prijedor-Spartaku, a u posljednjem kolu biće domaćin Posušju.

- Raspored nam ide naruku i vjerujem da ćemo do kraja lige pokazati pravo lice i biti na pravom nivou. Sada imamo šansu da se domognemo pete pozicije što bi za nas bio veliki uspjeh kojeg smo priželjkivali na startu sezone tako da moramo dati sve od sebe da to ostvarimo. Igramo dvije utakmice kući i sa tim pobjedama trebalo bi da obezbijedimo peto mjesto - rekao je Sladojević za “Glas Srpske”.

U tom slučaju gostujuća pobjeda u Trebinju mogla bi da bude presudna jer je ostvarena u borbi sa direktnim rivalom za petu poziciju. Sam Sladojević je pomalo iznenađen kako su lako došli do trijumfa. Leotar je poznat kao ekipa sa jakim domaćim terenom, a uz to je nedavno osvojila Kup Republike Srpske upravo pred svojim navijačima, što je trebalo da joj donese dodatni elan mada toga nije bilo na parketu, gdje su se za sve pitali gosti koji su u prvom poluvremenu ubacili čak 52 poena, naspram 34 domaćina.

- Odigrali smo iznenađujuće dobru utakmicu. Poučen ranijim iskustvima očekivao sam težak meč, ali smo lako došli do trijumfa. Brzo smo poveli sa velikom razlikom, rezultatski se odlijepili što oni nisu mogli da stignu iako su se dobro borili. Ovo je bitna pobjeda za nas i vratilo nam se za neke ranije poraze. Recimo, protiv Širokog smo imali šut za pobjedu, protiv Leotara vodili sa pet poena razlike u produžetku, kao i protiv Borca u samoj završnici, ali tada nismo uspjeli da sačuvamo prednost. Sada je to došlo na naplatu - istakao je Sladojević.

Njegovu ekipu predvodio je Dejan Ćup sa 17 poena, 16 je dodao Đorđe Aleksić, a 14 novajlija Bogdan Mikavica koji je debitovao na ovom meču. On je stigao kao zamjena za povrijeđenog Bratislava Paunovića koji je zbog povrede završio sezonu. U taboru Leotara 15 poena ubacio je Dejan Šakotić, dok je 11 dodao Nemanja Milidragović. Trebinjci su sa skorom 8-11 svoje šanse za nastup u plej-ofu sveli na teoriju.

- Mikavica je stigao i odmah pokazao da će biti od velike koristi u nastavku sezone. Nadamo se nastupu u Ligi šest gdje bi nam dobro došao - naveo je Sladojević.

Pobjeda službenim rezultatom

Prema nezvaničnim informacijama, utakmica 14. kola protiv Sparsa biće registrovana službenim rezultatom 20:0 u korist Mladosti. Ujedno, Sarajlijama će biti oduzet jedan bod što ide naruku Mrkonjićanima jer upravo Spars trenutno drži petu poziciju na tabeli. Komesar takmičenja odgodio je utakmicu na zahtjev sarajevskog kluba i to na sam dan odigravanja bez hitnog razloga što nije prema propozicijama takmičenja pa bi stoga trebalo da bude registrovan par-forfe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana