Vanja Marinković potpisao dvogodišnji ugovor sa Partizanom

Tanjug
Vanja Marinković potpisao dvogodišnji ugovor sa Partizanom

BEOGRAD - Košarkaški reprezentativac Srbije Vanja Marinković potpisao je dvogodišnji ugovor sa Partizanom, saopštio je danas beogradski klub.

Marinković je ponikao u Partizanu, a za "crno-bele" je igrao do 2019. godine. On je potom igrao za Valensiju i Baskoniju.

Marinković stiže u Partizan bez obeštećenja, pošto mu je istekao ugovor sa Baskonijom.

"Vanja Marinković, momak koji je bio jedan od simbola borbe u teškim vremenima za Partizan, stigao je u redove 'crno-belih' sa 13 godina, a breme kapitenske trake preuzeo već sa 18, kada je predvodio Parni valjak kroz turbulentnu sezonu 2015/16. Dve godine pre toga, Vanja je zabeležio svoje prve minute u seniorskom timu Partizana, tokom Kupa Radivoja Koraća 2014. godine", navodi se na sajtu Partizana.

Marinković (27) je sa Partizanom tri sezone nastupao u Evrokupu, kao i jedne godine u FIBA Ligi šampiona. 

"Osvojio je titulu prvaka Srbije i dva Kupa Radivoja Koraća. Tokom svog prvog perioda u Partizanu, Vanja je sarađivao je sa trenerima Duškom Vujoševićem, Petrom Božićem, Aleksandrom Džikićem, Miroslavom Nikolićem, Nenadom Čankom i Andreom Trinkijerijem", dodaje se u saopštenju Partizana.

Marinković je standardni reprezentativac Srbije, a nastupao je za nacionalni tim na Evrobasketu 2022. i na Svjetskom prvenstvu 2023. godine.

On je sa Srbijom osvojio srebro na SP 2023. godine, a u konkurenciji je za nacionalni tim i na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

"Simbolično, Vanjin povratak je obeležen tamo gde je sve u vezi košake i njega počelo. Na košu u Čuburskom parku", zaključuje se u saopštenju Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana