Utakmicom protiv Mladosti košarkaši Borca započinju sezonu u Ligi BiH

Milan Zubović
Utakmicom protiv Mladosti košarkaši Borca započinju sezonu u Ligi BiH

BANjALUKA - Sa renoviranim timom ekipa Borca večeras od 19 časova kreće u nove izazove kada je u pitanju Liga BiH. Prvi rival na domaćem terenu biće im Mladost koja je takođe dosta mijenjala sastav.

Banjalučani su zatražili pomjeranje susreta prvog kola, jer žele da se što bolje spreme za prvi turnir ABA 2 lige koji počinje 9. oktobra. “Crveno-plave” će u novu sezonu povesti trener Zoran Kašćelan koji je u prošloj napravio vrhunske rezultate.

- Poslije dva mjeseca priprema i odigranih osam prijateljskih utakmica možemo reći da se ekipa dovoljno upoznala. Velike su promjene nastale tokom ljeta kada su otišli gotovo svi nosioci igre pa smo ispočetka morali da formiramo ekipu i dijelimo uloge. Momci koji su otišli napravili su iskorak u karijeri, a novi zvanično stupaju na scenu. Za očekivati je da bude oscilacija u igri, jer nam nedostaje iskusnih igrača za taj nivo i većini momaka ovo će biti prvo iskušenje u seniorskoj konkurenciji, ali vjerujem kako vrijeme bude odmicalo da ćemo biti sve bolji - rekao je Kašćelan.

Smatra da su imali dovoljno vremena za uigravanje priprema.

- Krenuli smo ranije nego što smo planirali i od ostalih timova upravo iz razloga da se naši mlađi momci priviknu na one koji su malo iskusniji i koji su već prošli dosta toga. Ne bih se puno osvrtao na kontrolne utakmice, jer smo dosta rotirali igrača i uigravali akcije te je rezultat bio u drugom planu, a istini za volju igrali smo i sa jakim timovima. Navijači Borca moraju biti svjesni da ćemo ove sezone biti jedna od najmlađih ekipa u ligi i sa najmanje iskustva koje ćemo sticati utakmicama za šta će biti potrebno dosta strpljenja - naveo je Kašćelan.

Nije želio da govori o konkretnim ambicijama mada je svjestan težine bremena koje nosi na leđima zbog odličnih rezultata prošle sezone pa mnogi očekuje da oni budu približni tome.

- Uvjeren sam da će igrači koji su prošle sezone bili u sistemu moći da iznesu veće uloge, ali rukovodstvo kluba je svjesno realne situacije pa nemamo previsoke ambicije. Plasman u Ligu šest naša je velika želja i realno bi bilo da se za to borimo - zaključio je Kašćelan.

Ostali parovi

Ostali susreti na rasporedu su idućeg vikenda, termini još nisu određeni, a sastaju se: Spars - Prijedor Spartak, Promo - Leotar, Široki - Sloboda, Slavija - Bosna, Posušje - Orlovik. Pet prvoplasiranih timova iz prve faze nastavljaju takmičenje u Ligi 6, gdje će im se priključiti aktuelni šampion Igokea. Četiri najbolja tima iz Lige 6 ulaze u plej-of.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana