Ubjedljiva pobjeda: Crvena zvezda srušila Armani

GS
Ubjedljiva pobjeda: Crvena zvezda srušila Armani

Košarkaši Crvene zvezde su ubjedljivo savladali Armani u "Forumu", rezultatom 76:62, u okviru 21. kola Evrolige.

Izabranici Janisa Sferopulosa su dobrom igrom u prvom dijelu igre došli do ubjedljive prednosti, a potom u drugom poluvremenu uz manje turbulencije priveli meč kraju i upisali pobjedu.

Crveno-bijeli su sada na devet pobjeda i 12 poraza, a isti skor ima i milanska ekipa.

Ekipe su izjednačeno ušle u meč i sredinom prve četvrtine, rezultat je bio gotovo izjednačen (11:10). Nedović i Bolomboj su dobro otvorili meč, postigli uvodne poene, na drugoj strani je blistao Pojtres.

Ipak, u nastavku su crveno-bijeli mnogo bolje zaigrali i trojkama u posljednja dva minuta došli do velike prednosti. Prvo je pogodio Hanga za 15:17, a potom su usledile dvije Gedraitisa za +8 (15:23).

U nastavku je Bartolani donio prve poene za Armani u drugoj četvrtini, a potom je Zvezda dobrom odbranom držala domaću ekipu bez poena do isteka šestog minuta, prenosi B92.net.

Za to vrijeme, crveno-bijeli su napravili 9:0 seriju za ubjedljivo vođstvo. Teodosić je dobrim asistenijama dirigovao igrom crveno-bijelih (17:32).

Do kraja prvog poluvremena, Zvezda je održavala prednost, najviše zahvaljujući Gedraitisu i tako na pauzu otišla sa +16 (31:47).

Najraspoloženiji je bio Rokas Gedraitis sa 15 poena i četiri skoka, a pratio ga je Džoel Bolomboj sa osam, koliko je imao i Nemanja Nedović, koji se povrijedio tokom duela sa Kajlom Hajnsom.

Na drugoj strani, po šest poena su imali Aleks Pojtres i Đordano Bartolani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana