U taboru Mladosti ne znaju zašto nisu odigrali utakmicu sa Sparsima

Milan Zubović
U taboru Mladosti ne znaju zašto nisu odigrali utakmicu sa Sparsima

MRKONjIĆ GRAD - Odgađanje utakmice 14. kola košarkaške Lige BiH između Mladosti i Sparsa i dalje je pod velom tajne.

Meč je trebalo da bude igran 14. januara u Mrkonjić Gradu da bi sarajevski klub istog dana zatražio odgađanje zbog navodne bolesti četiri igrača za šta je poslao ljekarsku dokumentaciju. Košarkaški savez BiH mu je izašao u susret iako to nije u skladu sa propozicijama takmičenja.

Inače, odgađanje utakmice može biti izvršeno 72 časa prije početka susreta uz valjan razlog ili dogovor dva kluba što Savez obično prihvati. Izuzetak može da bude samo saobraćajna nesreća ili teške vremenske neprilike koja bi se eventualno desile na dan utakmice zbog čega bi gostujuća ekipa bila spriječena da doputuje na mjesto odigravanja susreta. Prema nezvaničnim informacijama, Sparsi su u velikim finansijskim problemima i duguje plate igračima, a pojedini su navodno napustili klub mada za to nema zvanične potvrde. Uz to, navodno, nisu imali dovoljan broj igrača da nastupe u Mrkonjić Gradu zbog čega su zatražili odgađanje.

- Čekamo zvanično saopštenje KS BiH u kojem će objasniti zašto je došlo do odgađanja utakmice nakon kojeg ćemo se oglasiti. Žao nam je što je došlo do toga, ali moramo štiti klub, grad i sponzore te vjerujem da će greška učinjena prema nama biti ispravljena - naveo je predsjednik Mladosti Milan Kovačević.

Tako je ekipa imala više odmora da se spremi za utakmicu polufinala Kupa Republike Srpske protiv Borca koja je na rasporedu večeras od 19 časova u Mrkonjić Gradu. Biće to treći obračun ove dvije ekipe ove sezone, a Banjalučani su slavili u oba. Drugi put su igrali prije dvadesetak dana upravo u Mrkonjić Gradu i slavili sa 69:65 u tijesnom meču.

- Borac je favorit u ovom susretu iako smo domaćini. Dobro se poznajemo iz ove dvije utakmice i nadamo se da će biti treća sreća za nas. Poraženi smo od Borca pred Novu godinu mada smo imali dobru šansu da ga pobijedimo, ali nismo izdržali do kraja. Očekujem tvrdu utakmicu i daćemo sve od sebe da prođemo u finale - rekao je trener Mladosti Goran Sladojević koji može da računa na sve igrače.

Finale

Borac brani trofej osvojen prošle godine dok termin i mjesto odigravanja finala Kupa Republike Srpske još nije određen. Pobjednik će steći pravo nastupa na završnom turniru Kupa BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana