Trijumf Igokee u Boriku, dobar otpor Borca šampionu

Darko Dragičević
Trijumf Igokee u Boriku, dobar otpor Borca šampionu

BANjALUKA - Igokea je slavila u derbiju drugog kola Lige BiH. Nakon velike borbe savladali su Borac 71:65 u banjalučkom Boriku.

Početak utakmice protekao je u znaku Marka Jošila. Kapiten Igokee je uveo svoj tim u dobar napadački ritam i postigao je devet od 11 poena na startu. Banjalučani su se držali dobro preko Amsala Delalića koji je vezao dvije trojke. U drugoj četvrtini Igokea je odigrala smirenije u napadu. Domaći tim nije uspjevao da parira gostima u šutu pa su otišli na odmor sa sedam poena prednosti. Borac je od 18 pokušaja za tri poena ubacio samo tri.

Na startu treće četvrtine proradio je šut za tri poena. Kapiten Srđan Gavrić je ubacio tri pokušaja i uz dobru odbranu domaći tim je prešao u vođstvo 48:47. Trener Vladimir Jovanović je uzeo taj aut nakon kojeg je njegova ekipa zaigrala puno bolje u obrani pa je napravila seriju 11:0. 
Uprkos svim pokušajima Borca Igokea je uspjela da sačuva prednost i ostbari drugu pobjedu u Ligi za šampiona.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Dava Lešić sa 16 i Marko Jošilo sa 14 poena.  Kod poraženih su  Radoš Šešlija je imao 12 poena, dok je Džerod Vest dodao 11.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana