Trener Zoran Kašćelan o trijumfu u Mrkonjić Gradu: Nijanse su odlučile

G.S.
Trener Zoran Kašćelan o trijumfu u Mrkonjić Gradu: Nijanse su odlučile

MRKONjIĆ GRAD - Košarkaši Borca nastavili su seriju pobjeda u prvenstvu BiH . U 12. kolu na gostovanju savladali su Mladost 69:65 i tako prekinuli niz uspjeha ekipe Gorana Sladojevića.

Banjalučani su vezali četvrtu pobjedu i nalaze se na diobi treće pozicije sa Sparsom i Orlovikom. Meč u Mrkonjić Gradu je bio veoma uzbudljiv, jer je domaći tim uspio da napravi preokret i povede u finišu 65:63. Ipak, finiš je pripao gostima, a domaći su posljednju šansu za uspjeh propustili nakon promašaja Branislava Paunovića.

Džerod Vest je bio najefikasniji kod Borca sa 19 poena, Vuk Bošković i Amsal Delalić su dodali po 15, s tim da je Vuk imao 12 skokova. Stefan Milovanović i Paunović su postigli po 11 poena.

- Veoma važna pobjeda za nas, nastavili smo s pobjedama u domaćoj ligi i penjemo se na tabeli. U dobrom smo ritmu kao i ekipa Mladosti tako da je bio odličan i neizvjestan meč. Bio je pravi duel sa puno kontakta i neizvjesnosti. Lijepo je bilo igrati u drugom dijelu kad se publika probudila i pružila podršku domaćima. To je zaista dobro za košarku. Nijanse su odlučile – istakao je trener Borca Zoran Kašćelan.

Trener Mladosti ima za čim da žali, ali je pohvalio svoje igrače.

- Znao sam da će biti teško, oni su iskusna ekipa koja igra ovako jake i kvalitetne mečeve. Uz to imali su više igrača u rotaciji. Lopta nije išla kako smo željeli. Razbijali su naše blokove teško smo primali loptu za dalje kretnje i organizovali napade i to se osjetilo. Ipak, momci su se borili maksimalno i nemam šta da im zamjerim, stigli smo zaostatak poveli, ali nismo i uspjeli da privedemo meč kraju – rekao je Goran Sladojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana