Trener Zoran Kašćelan o pripremnom periodu košarkaša Borca: Nemamo rezultatski imperativ

Milan Zubović
Trener Zoran Kašćelan o pripremnom periodu košarkaša Borca: Nemamo rezultatski imperativ

BANjALUKA - Košarkaši Borca doživjeli su poraz u drugoj kontrolnoj utakmici pred početak nove sezone. Bolja od Banjalučana bila je Bosna na svom terenu rezultatom 85:73, a najefikasniji kod gostiju bio je Vuk Bošković sa 16 poena.

Treneru banjalučkog tima Zoranu Kašćelanu rezultat je bio u drugom planu jer će za narednu sezonu na raspolaganju imati sasvim novu ekipu kojoj će biti potrebno vremena za uigravanje pred iskušenja u Ligi BiH i ABA 2 ligi.

- Koristimo ovaj pripremni period da se što bolje upoznamo i isprobamo sve igrače pa tako svi dobijaju i veću minutažu nego što bi to bio slučaj u nekoj drugoj prilici. Ekipa je znatno promijenjena i evidentno je da ćemo imati manje kvalitetan tim u odnosu na prošlu sezonu. Ipak, to je šansa za mlađe igrače da daju sve od sebe i nametnu se stručnom štabu. Na treninzima imamo dosta momaka koji prvi put treniraju sa seniorima pa će im rad sa starijim igračima biti od velike koristi. Njima je to prva stepenica iz juniorske u seniorsku košarku i moraće da promijene neke navike koje su do sada imali - izjavio je Kašćelan za “Glas Srpske”.

Svjestan je situacije koja ga očekuje naredne sezone i da će teško ponoviti rezultate koji su ostvareni prošle sezone kada su bili drugi u Ligi BiH, osvojili Kup Republike Srpske i stigli do četvrtfinala ABA 2 lige.

- Spremamo se za sezonu u kojoj će biti puno oscilacija jer mnogi igrači ranije nisu imali značajnije uloge u svojim timovima. Te momke sada korak po korak uvodimo u novi ritam te se nadamo najboljem. Potrebno je da mlađi budu strpljivi kada ulaze u prvi tim i nekome će biti potrebno više, a nekome manje vremena da pređe taj put. Momci koji su prošle sezone bili debitanti sada imaju mnogo više iskustva, a u njihove patike ulaze oni mlađi. Mlada smo i poletna ekipa, a uprava je svjesna situacije i pred nas nije postavila nikakav rezultatski imperativ - rekao je Kašćelan.

Potom se osvrnuo na dvije kontrolne utakmice u kojima su zabilježili poraze.

- Utakmica protiv Dinamika bila nam je prva sa strancima koji su stigli u tim i ona je došla usred ciklusa u kojem je akcenat stavljen na rad fizičke spreme i jasno je da trebamo vremena da to iznivelišemo. Zadovoljan sam nekim segmentima igre protiv Dinamika, rezultat je bio u drugom planu baš kao i protiv Bosne. Treba imati u vidu da su Sarajlije formirale iskusan i jak tim koji radi od 1. avgusta i sigurno je da će biti u vrhu Lige BiH jer imaju mnogo provjerenih igrača. Fizički su dosta jaki tako da su moji momci mogli da osjete kako je to igrati protiv nadmoćnijeg rivala te sad znaju šta ih čeka kada počne sezona - dodao je Kašćelan.

Kontrolni mečevi

Narednu provjeru Borac će imati idućeg ponedjeljka na svom terenu protiv Cedevita juniora, dok će 11. septembra biti gost iste ekipe u Zagrebu. Potom ih čeka jak turnir u Zagrebu nakon kojeg će slika o stanju tima biti mnogo jasnija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana