Trener Mladosti Goran Sladojević o prvom kolu: Borcu uloga favorita

M. Z.
Trener Mladosti Goran Sladojević o prvom kolu: Borcu uloga favorita

MRKONjIĆ GRAD - Dugogodišnji trener Mladosti Goran Sladojević vratio se na klupu ekipe iz Mrkonjić Grada koju će povesti u narednu sezonu. Ekipa je tokom ljeta doživjela drastične promjene i ostala su samo dva člana iz prošle sezone, kapiten Đorđe Aleksić i Dejan Ćup.

Upravo će Aleksić propustiti otvaranje sezone protiv Borca u Banjaluci, jer je slomio prst tokom kontrolnog susreta sa Prijedor Spartakom što pravi probleme Sladojeviću na poziciji organizatora igre.

- Idemo u goste finalisti plej-ofa i osvajaču Kupa Republike Srpske što znači da nas čeka težak posao iako to nije ista ekipa koja je ostvarila te rezultate. Ipak, tu je isti trener koji ima svoj sistem rada i sa nekolicinom starosjedilaca ponovo je oformio jak sastav koji će pretendovati na vrh. S naše strane, ekipa je takođe mnogo promijenjena, još se uigravamo, a u Banjaluku idemo da pružimo što jači otpor. Ne mogu da računam na povrijeđenog Aleksića pa ulogu favorita prepuštam domaćinu. To ne znači da idemo sa bijelom zastavom i svjesni smo težine utakmice - rekao je Sladojević. Prema njegovim riječima, ekipa još nije dostigla vrhunac forme, a susret u Banjaluci došao je nekoliko dana ranije, jer je domaćin tražio pomjeranje zbog obaveza u ABA 2 ligi.

- Krenuli smo sa radom 20. avgusta i iskreno sam se nadao da ćemo imati još nekih desetak dana treninga, jer je početak lige uvijek kasnio. Na naše iznenađenje to se nije desilo ove godine i sve će krenuti na vrijeme pa nećemo kukati. Odigrali smo pet kontrolnih utakmica što je sasvim dovoljno za mjesec dana priprema. Mečevi sa Širokim, Promom, Sparsom, Prijedor Spartakom i Novim Pazarom pokazali su da je ekipa ratoborna što mi se jako sviđa i željna dokazivanja. Nadam se da ćemo se brzo stabilizovati i biti prepoznatljivi po svojoj igri kao nekada te da neće biti rasprodaje bodova na domaćem terenu - naglasio je Sladojević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana