Trener Igokee Vladimir Jovanović: Nismo zaslužili bolji učinak

G.S.
Trener Igokee Vladimir Jovanović: Nismo zaslužili bolji učinak

LAKTAŠI - Košarkaši Igokee ostali su kratki šest poena koji bi ih ostavili u trci za osmo mjesto na tabeli i nastup u plej-ofu ABA lige.

Rezultatom 75:74 Aleksandrovčani su slavili pobjedu nad Studentskim centrom u 26. kolu regionalnog takmičenja što im nije bilo dovoljno da, uz trijumf protiv Mornara, prestignu podgorički tim na tabeli. Igokea je stigla do desete pobjede ove sezone u kojoj još ima 15 poraza, a Studentski centar ima 11 trijumfa i 16 poraza baš kao i Zadar. U slučaju da Igokea dobije Barane gledala bi se mini tabela ova tri kluba prema kojoj je klub iz Republike Srpske u najlošijem položaju. Razloge polovičnog uspjeha trener ekipe iz Laktaša Vladimir Jovanović vidio je u jednom statističkom elementu.

- Čestitam protivniku na dobroj igri. Došli su ovde da pobede, ali i da ne izgube s tih potrebnih sedam razlike. Na kraju su to i ostvarili pa im čestitam prolazak u plej-of. S druge strane, mislim da smo mi s ovih pet pobeda na šest utakmica uradili veliki posao. Hteli smo da pobedimo s potrebnom razlikom i zavisimo od sebe u poslednjem kolu. Nismo uspeli, ali uspeli smo da pobedimo. Bili smo previše nervozni što mi se ne sviđa. Nismo zaslužili bolji učinak s ovih osam od 22 sa slobodnih bacanja što je poražavajuće, posebno na domaćem terenu - rekao je Jovanović.

Najbolji kod pobjednika bio je Stefan Đorđević s 22 poena i 11 skokova, dok je Kosta Kondić ubacio 17 poena, a Nenad Nerandžić 12. Kod gostiju Danilo Tasić je postigao 17 poena. Iduće nedjelje od 18 časova gostovaće Mornaru u odgođenom meču.

- Imali smo tešku sedmicu sa osam igrača na treningu. Bilo je teško pripremati se za ovu utakmicu, uspeli smo da pobedimo i zaista čestitam mojim momcima na tome. Imamo meč u Baru, da se dobro pripremimo i o tome razmišljamo. Nakon toga slede važne obaveze u Ligi BiH gde treba da pokažemo svoj kvalitet i opravdamo ulogu favorita - dodao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana