Trener Igokee Vladimir Jovanović: Energetski nismo bili na nivou

G.S.
Trener Igokee Vladimir Jovanović: Energetski nismo bili na nivou

LjUBLjANA - Sa velikim očekivanjima su košarkaši Igokee otputovali u Ljubljanu kod Cedevita Olimpije, ali su se vratili jako razočarani.

Domaćin je u derbiju 17. kola ABA lige slavio ubjedljivu pobjedu sa 106:74, i tako ostavio Aleksandrovčane na petom mjestu sa deset pobjeda i sedam poraza. Veliki dio posla na ovom meču “zmajčeki” su obavili tokom prvog poluvremena kada su ubacili čak 59 poena i na velikom odmoru vodili sa 15 razlike što je već tada nagovijestilo kakav će biti ishod susreta. Prethodnih godina Igokea je znala da slavi u Ljubljani, ali joj nije pošlo za rukom da upiše treću pobjedu ove sezone nad istim rivalom, poslije slavlja u ABA superkupu i u prvom dijelu sezone.

Ipak, sada su stvari bile malo promijenjene u odnosu na te mečeve. Slovenački tim je promijenio trenera, a ekipa iz Republike Srpske ostala bez četiri igrača. Posebno upečatljiv bio je odnos skokova. Cedevita Olimpija imala je 40 uhvaćenih lopti naspram 19 Igokeinih. Uz to, imala je 24 asistencije za razliku od 16 gostujućih. Trener gostiju Vladimir Jovanović zna uzroke poraza svoje ekipe.

- Bili smo mekani od početka utakmice i dozvolili smo Cedevita Olimpiji da postiže lake poene. Energetski, nismo bili pravi. Imali su više skokova od nas, a istovremeno imali i visoke procente šuta iz igre tako da je utakmica rešena već u prvom poluvremenu - naveo je Jovanović.

Prve poene u seniorskom sastavu Igokee upisao je mladi 17-godišnji Faruk Duvnjak. On je dobio priliku kada je sve već bilo riješeno i u svom drugom nastupu upisao se među strijelce. Pogodio je trojku pet minuta prije kraja meča. Igokea će u narednom kolu dočekati Borac iz Čačka.

Član Cedevita Olimpije Karlo Matković probio se na deseto mjesto najboljih blokera lige i sada na svom kontu ima 115 blokada. Deveti Hasan Rizvić ima 116, a prvi Slavko Vraneš 272. Ujedno, pojavila se informacija da bi Matković narednih dana mogao krenuti put NBA lige. Navodno, intenzivirani su pregovori momka iz Livna i Nju Orleans Pelikansa koji su ga draftovali kao 52. pika 2022. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana