Trener Borca Zoran Kašćelan presrećan nakon uspjeha: Finale nagrada za sjajnu sezonu

G.S.
Trener Borca Zoran Kašćelan presrećan nakon uspjeha: Finale nagrada za sjajnu sezonu

BANjALUKA - Košarkaši Borca i Igokee igraće u finalu prvenstva BiH za titulu šampiona. Banjalučani su na domaćem parketu savladali Široki 75:59 i tako se rezultatom 2:0 u seriji plasirali u samu završnicu i borbu za pehar.

Revanširali su se “crveno-plavi” za poraz u četvrtfinalu ABA 2 lige, dok je Igokea nakon dramatičnog meča bila bolja od Budućnosti 92:90 i takođe sa 2:0 u seriji došli u priliku da brane trofej. Borac je imao veliku podršku publike, a čini se da igraju sve bolje kako se prvenstvo bliži kraju.

- Čestitke igračima, prezadovoljan sam kako napredujemo tokom sezone i na to što smo najbolji i najmotivisaniji u finišu, iako smo najneiskusniji tim. Poslije pobjede slavimo kratko i okrećemo se finalu. Veliki podstrek za nas je da Borac poslije skoro 20 godina igra finale, siguran sam da će biti dobro za Banjaluku i košarku u ovom gradu. Da Borac bude ono što je bio i u regionalnim okvirima. Što se tiče finala velika je razlika između ABA i ABA2 ligaša, siguran sam da će biti dosta teže nego u kupu kada smo igrali na jednu utakmicu i kada smo ih uhvatili u pogrešnom momentu. Igrati na tri ili pet utakmica sa takvom ekipom sigurno će biti veliko iskustvo - naveo je trener Zoran Kašćelan.

Najefikasniji igrači na meču su bili Amsal Delalić i Aleksandar Langović sa po 16 poena.

- Ovo je nagrada za čitavu sezonu, kroz ABA 2 ligu smo stekli iskustvo i malo nam je nedostajalo da ostvarimo još bolji rezultat. Mislim da smo se iskupili za taj poraz u četvrtfinalu sa ove dvije pobjede, pogotovo onom u Širokom. Imali smo energije i uz pomoć publike idemo u finale prvenstva BiH protiv Igokee. Biće sigurno teško jer su to veoma kvalitetni igrači. Igrali su jače takmičenje i dominantniji su ali mi ćemo se sad odmoriti i onda spremiti za njih kako bismo odigrali što bolje taj duel - istakao je Delalić koji je upravo na pozajmici iz Igokee.

Mladi Vuk Bošković je zahvalio publici i istakao da se nada i podršci u narednim mečevima.

- Publika nas je gurala u ovom drugom meču, bili su stalno uz nas i nadam se da će nas podržati i u finalu gdje nas očekuje težak rival, ali mislim da možemo igrati sa svima - istakao je Bošković. Na kraju meča uprava kluba aplauzima je dočekala igrače koji su napravili sjajnu sezonu i prevazišli sva očekivanja. Finalna serija se igra na tri pobjede. Igokea je osvojila osam trofeja u prvenstvu BiH.

Peljto: Ponosan na ekipu

Budućnost je poražena od Igokee i boriće se za treće mjesto. Ogroman je to uspjeh za debitanta u ligi BiH.

- Malo je nedostajalo da izjednačimo. Ponosan sam na ekipu i saigrače. Kao debitanti smo došli u polufinale i pružili sjajan otpor abaligašu. Sad želimo da ovu bajku završimo osvajanjem trećeg mjesta - rekao je Dinko Peljto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana