Trener Borca nakon poraza u derbiju: Presudio ofanzivni skok rivala

Darko Dragičević
Trener Borca nakon poraza u derbiju: Presudio ofanzivni skok rivala

BANjALUKA - U Košarkaškom klubu Borac imaju za čim da žale. Velika borbenost i sjajna energija u derbiju protiv sarajevske Bosne nije nagrađena pobjedom. Banjalučani su pali u posljednjoj sekundi, kada je pogodio Kristijan Lutete za tri poena i pobjedu 83:80.

Trener Marko Šćekić žali za propuštenim šansama tokom duela. 

- Mislim da smo zaslužili bolji rezultat. Odigrali smo meč sa većom energijom od rivala. Veći dio utakmice smo bili u prednosti i trebalo je ranije da prelomimo derbi. Ovako nemam zamjerku za zadnji napad. Odbrana je bila dobra, a Lutete je pogodio veoma težak šut i čestitam Bosni na pobjedi. Bosna ima izuzetan individualni kvalitet i to je iskoristila u finišu - rekao je Šćekić za “Glas Srpske”.

Banjalučani su imali veliki problem tokom duela, gdje su rivalu dopustili previše ofanzivnih skokova (21 uhvaćena lopta). 

- Imali smo problema sa ofanzivnim skokom rivala. Kao da smo bili uspavani u tom segmentu, nije Bosna bila pretjerano agresivna, ali je dolazila do lopti. Zubac, Andervud su to uspjeli da iskoriste. Previše smo šansi propustili tokom meča da se odlijepimo. Dali su momci sve od sebe, ali neke greške ne smiju da se ponavljaju. Bosna je ekipa koja je napravljena da napadne i ABA 2 ligu, a na ovom nivou svaka ta greška, kao dekoncentracija prilikom građenja koša, izuzetno skupo košta. Posebno u duelima gdje praktično odlučuje jedna lopta. Radićemo na tome, ispraviti greške, a pokazali smo da možemo da se nosimo sa svim rivalima. Okrećemo se utakmici protiv Orlovika - dodao je Šćekić.

Od ostalih timova iz Republike Srpske Mladost je ostvarila i drugu pobjedu nakon što je savladala Mostar 97:87. U domaćem timu najefikasniji je bio Dušan Elez sa 20 poena, dok je Vladimir Vranić dao 17 poena za goste. Slavija je pružila žestok otpor Širokom, ali je poražena 77:84.

Prišli su na dva poena zaostatka 65:67, ali je Jan Rebec serijom poena donio trijumf. Najefikasniji u Slaviji bili su Kevin Kangu i Vuk Bojanić sa po 15 poena, dok je Jan Rebec dodao 22.

Rezultati 2. kola: Jahorina - Goražde 86:72, Mladost - Mostar 97:87, Spars -Posušje 72:65, Leotar - Sloboda 104:89, Promo-Orlovik 78:71, Borac - Bosna 80:83, Slavija - Široki 77:84. Plasman: Mladost 4, Bosna 4, Široki 4, Goražde 3, Leotar 3, Jahorina 3, Sloboda 3, Slavija 3, Orlovik 3, Promo 3, Spars 3, Borac 2, Posušje 2, Mostar 2.

Akademac na plus 70

Razvojni tim Borca KK Akademac bio je uspješan na startu Prve lige Republike Srpske. Deklasirali su Bratunac na svom parketu 111:41. Banjalučani su drugu četvrtinu dobili sa 35:4.

Kolja Matarugić je dao 23 poena, a David Čegar je dodao 18. U ostalim mečevima Heo- Rogatica 80:73, Radnik - Sloboda 73 86:50.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana