Treća utakmica finalne serije plej-ofa Lige BiH: Igokea pred promocijom

Milan Zubović
Treća utakmica finalne serije plej-ofa Lige BiH: Igokea pred promocijom

LAKTAŠI - Veliku priliku, da pred svojim navijačima stignu do nove titule šampiona BiH, imaju košarkaši Igokee koji će večeras od 20 časova ugostiti Borac u trećoj utakmici finalne serije plej-ofa.

Ekipa iz Aleksandrovca vodi sa 2:0 u seriji koja se igra na tri dobijene utakmice, a nakon brejka u “Boriku” sada je na korak do devete titule u istoriji kluba. Domaći tim ni u ovoj utakmici finalne serije neće voditi prvi trener Vladimir Jovanović koji ima zdravstvenih problema i mijenjaće ga Marko Cvetković kao što je to učinio na protekla dva meča.

- Moramo završiti posao na način da pokažemo kvalitet. Nije lako ni nama ni protivnicima, ali igramo najbitniju utakmicu pa moramo da budemo na visokom nivou - rekao je Cvetković koji je pred početak sezone stigao u klub umjesto Marka Baraća.

Igokea ima priliku da ponovo dođe do duple krune, jer je već ranije osvojila Kup “Mirza Delibašić”, a tada je u polufinalu bila bolja upravo od Borca.

S druge strane u taboru Borca svjesni su težine zadataka kojeg imaju pred sobom. Da bi došli do titule, morali bi da dobiju tri utakmice zaredom, što u ovom trenutku djeluje kao nemoguća misija pogotovo što nisu uspjeli da slave na svom terenu. To ne znači da će se unaprijed predati već da će pokušati da ih što više namuče.

- Ostala je još jedna utakmica u kojoj je Igokea favorit, ali se nećemo predavati i ovo će nam biti nova velika prilika za napredovanje. Zamor se mnogo više osjeti kod nas nego kod protivnika zbog igranja u ritmu srijeda-subota koji njima mnogo bolje odgovara. Šta je tu je, malo smo se previše emotivno potrošili protiv Širokog u polufinalu pa možda nismo bili na našem najvišem nivou u protekle dvije utakmice protiv Igokee, ali momcima nemam šta da zamjerim - poručio je trener Borca Zoran Kašćelan.

Bošković među “orlićima”

Član Borca Vuk Bošković istakao je da će dati sve od sebe da se nađe među 12 putnika koje će selektor U20 reprezentacije Srbije Nenad Čanak povesti u Iraklion na EP od 8. do 16. jula.

- Lijepa šansa za dokazivanje i poziv mi veoma godi te predstavlja veliki podstrek da nastavim sa još jačim radom. Poziv je prilika za dokazivanje i dolazi kao nagrada za rad ove, ali i prethodnih godina u Igokei i Borcu. Igranje za reprezentaciju velika je čast. Ovo je velika stvar i potrudiću se da se nađem među 12 odabranih igrača. Ništa od ovog ne bi bilo da nije trenera i saigrača kojima dugujem mnogo toga - rekao je Bošković za “Glas Srpske”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana