Timovi iz Srpske u borbi za trofej

Milan Zubović
Timovi iz Srpske u borbi za trofej

LAKTAŠI - Finalna serija plej-ofa košarkaške Lige šest BiH počeće večeras od 19 časova u Laktašima, gdje će Igokea ugostiti Borac.

Biće to repriza prošlogodišnjeg finala u kojem je tim iz Aleksandrovca slavio sa 3:0 i stigao do devete titule pa sada juri jubilarnu, 10. Trener Marko Cvetković tada je vodio tim u odsustvu Vlade Jovanovića kojeg je naslijedio na toj funkciji krajem aprila. Igokea je sa 2:0 u polufinalu nadigrala Široki i imala je više dana odmora, za razliku od Borca koji je igrao tri meča sa Bosnom.

- Igramo protiv ekipe koja je sasvim zasluženo izborila svoje finale. Pokazali su svoj kvalitet tokom Lige šest za šampiona, a posebno su snagu pokazali pobjedom protiv Bosne. Na neki način su nam dužnici jer su nas dobili ovdje u Laktašima. Spremni smo za meč. Treba nam više agresivnosti u odbrani i nadam se da će momci biti  na visini zadatka i da ćemo doći do prve pobjede u finalnoj seriji - istakao je Cvetković.

Banjalučki tim igraće drugo finale koje predstavlja nagradu jer je izboren nastup u ABA 2 ligi, što je bio prvi cilj. Posljednji meč ova dva tima u Laktašima dobili su gosti, koji se nadaju novom podvigu. Ipak, sami priznaju da su umorni nakon iscrpljujuće polufinalne serije sa Bosnom koju su dobili sa 2:1.

- Plasman u finale i obezbijeđena ABA 2 liga ozbiljan je uspjeh za našu mladu ekipu. To je podstrek da budemo što bolji. Svjesni smo da nas čeka favorizovana Igokea sa većeg nivoa i sa iskusnim igračima. Imaju mnogo više svježine, jer smo imali tešku seriju protiv Bosne. Poznajemo se dobro, napravili smo veliko iznenađenje prije par sedmica u Laktašima i siguran sam da je od tog poraza Igokea dosta toga promijenila, što pokazuju i njihovi rezultati - rekao je Kašćelan.

Plejmejker Džerod Vest zahvalio je publici:

- Radujemo se finalu protiv Igokee, serija sa Bosnom bila je veoma teška i drago nam je što smo slavili. Naši navijači su bili fenomenalni, pogotovo u trećoj utakmici. Nadamo se da će se energija sa tribina prenijeti i u finalu. Igokea je kvalitetan protivnik, imaju mnogo iskustva i biće veliki izazov. Igrali smo dva puta s njima, stoga znamo šta nas očekuje i sa puno samopouzdanja ulazimo u ovu finalnu seriju. Vjerujemo u pobjedu i kao tim se radujemo novom izazovu - rekao je Vest.

Potpisao Kuridža

Vasilije Kuridža potpisao je profesionalni ugovor sa svojim matičnim klubom Igokeom. Kuridža je prošao sve mlađe kategorije od pionira do juniora, osvojio mnogbrojne trofeje na nivou Republike Srpske i BiH, dok je 2023. godine u Bursi osvojio juniorsku Ligu šampiona. Rođen je 5. januara 2006. godine i igra na poziciji beka šutera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana