Tim iz Laktaša otvara novu godinu protiv Splita

Darko Dragičević
Tim iz Laktaša otvara novu godinu protiv Splita

LAKTAŠI - Igokea će u premijernom meču 15. kola ABA lige na svom parketu dočekati Split (17 časova) sa željom da prekine crnu seriju. Naime, ekipa iz Laktaša doživjela je pet poraza u nizu od toga tri u regionalnom takmičenju.

Vladimir Jovanović trener Igokee ima težak zadatak da ponovo posloži sve elemente igre nakon promjena koje su imali u klubu. Ekipu su napustili Nemanja Gordić, Zoran Nikolić, Nikola Tanasković i Stefan Mudi.

Zbog toga je ekipa još u fazi stvaranja i raspodjele novih uloga u timu. U prošlom kolu Igokea je ostvarila negativan klupski rekord po broju ubačenih poena (48) i sad želi da se iskupi. Skor protiv Splita na domaćem parketu je 3-1, a tim iz Republike Srpske je dobio prvi meč ove sezone.

Trener Jovanović ne zna da li će moći da računa na povrijeđenog Nikolu Marića.

- Očekuje nas utakmica na domaćem terenu protiv veoma kvalitetne i u dobroj formi ekipe Splita. Oni su u poslednjem kolu napravili veliku pobedu u gostima protiv Studentskog centra na način koji nije lako pobediti, vratili su se sa -19, pogodili šut u poslednjem sekundu što im daje veliko samopouzdanje. Popravili su mnoge stvari i ta doselekcija koju su uradili, dovođenjem Šortera i Salivena, pokazala se kao dobra. Oni su u ovom trenutku ozbiljan protivnik za sve ekipe. Mi igramo na domaćem terenu, želimo da se dižemo u svakom košarkaškom smislu, imamo određene izmjene u rosteru i prilagođavamo se na njih . Igramo kod kuće i daćemo sve od sebe da na kraju budemo zadovoljni - istakao je trener Vladimir Jovanović.

Ognjen Stanković igrač Igokee vjeruje da njegova ekipa može do veoma značajne pobjede.

- Očekuje nas teška utakmica sa ekipom Splita nakon poraza od Crvene zvezde. Mi trebamo izaći na teren skoncentrisani i s velikom energijom i da damo svoj maksimum kako bismo tu utakmicu pobijedili - istakao je mladi plejmejker.

Duel u Laktašima je u 17 časova.

Najbolji u decembru

ABA liga proglasila je najbolje košarkaše za decembar, a najkorisniji igrač je Luka Božić iz Zadra. Najbolji strijelac je bio Aleksandar Aranitović iz Cibone s 21,3 poena, dok je najbolji skakač Markus Viter iz Mornara sa 9.6 uhvaćenih lopti. Božić je svoj učinak podebljao i sa nagradom za najboljeg asistenta, prosječno sedam po meču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana