Teodosić: Vratio sam se da osvajam trofeje sa Zvezdom

G.S.
Teodosić: Vratio sam se da osvajam trofeje sa Zvezdom

Košarkaš Crvene zvezde Miloš Teodosić govorio je za klupski sajt uoči početka nove sezone. Miloš se nakon 16 godina vraća u srpsku košarku, nakon gotovo 40 klupskih trofeja i individualnih priznanja koje je osvojio širom Evrope sa samo jednim ciljem – da ostavi trag i u svojoj Crvenoj zvezdi.

Teodosić je srećan što će debitovati za Zvezdu, klub za koji navija.

-Sjajno. Možda nemam pravu sliku jer nije odigrana nijedna zvanična utakmica. Možda ću veći utisak imati poslije prvih utakmica. Iz godine u godinu je bilo priča, dogovora. Dogovor je bio sa predsjednikom kluba da ove godine dođem, dogovorili smo se za dva minuta. Srećan sam. Znam da će biti mnogo rada, nervoze i svega, ali vidjećemo. Treba da se fokusiramo i koncentrišemo na nas i našu igru".

Nedović je prije nekoliko dana rekao da je ovo možda najjača Zvezda u novijoj istoriji.

-Sigurno je da je iskusna ekipa, sa iskusnim trenerom. Da li je ovo najjača Zvezda ikada. Ne znam, ne bih ulazio u to. Na nama je da radimo i uz pomoć navijača da otvorimo što je moguće bolje i da uđemo što ranije u samopouzdanje. Sa tim možemo da napravimo super rezultat. Ne bih bio euforičan niti davao prognoze. Treba utakmicu po utakmicu da zidamo atmosferu da igramo do maja ili juna.

Prvi meč u Beogradu za Zvezdu će igrati narednog četvrtak protiv Asvela.

-Sigurno da će biti za mene vrlo emotivno i nešto što sam dugo priželjkivao. Siguran sam da će naši navijači doći i podržati nas, ekipu koja može da napravi mnogo toga. Ovo je nova ekipa, moraju biti strpljivi, trebaće vremena da se uigramo. Imali smo problema u pripremnom periodu sa povredama. Nije bilo vremena koliko je trebalo, ali kako nama, tako i drugim ekipama. Od prve utakmice sa Asvelom treba da uđemo koncentrišemo i da treba da se borimo za nešto veliko.

Zvezda i uspesi sa njom su bili glavni motiv povratka u Srbiju.

-Jedan od motiva je Zvezda, a drugi motiv je da se napravi nešto veliko sa Zvezdom. Osvajati trofeje u inostranstvu je sjajno, ali osvajati trofeje sa klubom iz Srbije i sa klubom za koji navijaš je posebno. To je nešto što želim da doživim.

Prva asocijacija na Teodosića je mnogima ona trojka protiv Španije, međutim, Teo pamti 2009. godinu.

-Meni je prva asocijacija, ne računajući mlađe kategorije i Železnik, ta 2009. i Poljska, gdje smo napravili poslije mnogo godina lijep rezultat sa reprezentacijom, sa mladom ekipom. Očekivanja nisu bila velika. To je bila moja prva lična promocija na visokom nivou. To prvenstvo je za mene posebno.

Teodosić je prepoznatljiv i po tome što u prelomnim trenucima preuzima odgovornost.

-Sigurno da imaš negdje u sebi donekle, ali to je kroz razvojni put, vežbaš, radiš, učiš. Nisam bježao od odgovornosti, niti se plašio da preuzmem. Daleko više puta sam promašio nego pogodio posljednje šuteve. Ali, takva mi je uloga bila u ekipi, očekivalo se od mene. Nekad nisam bio spreman na to.

Teodosić se oprobao i u NBA ligi. U periodu od 2017. do 2019. nosio je dres LA Klipersa.

-Poslije 22-23-24 godine sam prestao da se dokazujem drugima. Razlog zašto sam otišao u Ameriku je bio taj, da vidim koliko mogu da igram sa najboljim igračima na svetu. Drago mi je što sam bio tamo. Žao mi je što nisam otišao ranije. Boravak bi bio sasvim drugačiji. Ne kajem se, drago mi je što sam vidio sve tamo. Lijepo iskustvo koje je mene promijenilo na bolje i moj pogled na košarku, kazao je Teo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana