Talentovani Ognjen Radošić ostaje u Laktašima: Ugovor za punoljetstvo

D. D.
Foto: Agencije

LAKTAŠI - Jedan od najtalentovanijih srpskih košarkaša Ognjen Radošić potpisao je prvi profesionalni ugovor sa Igokeom, četiri dana nakon što je postao punoljetan.

Redove kluba iz Republike Srpske pojačao je prije tri godine i svoj talenat brusio je kroz omladinske selekcije. Bio je član generacije koja je prošle godine osvojila FIBA Ligu šampiona za juniore i u finalu je ubacio 26 poena. 

Omladinski je reprezentativac Srbije koju je predvodio i kao kapiten. Iako je imao ponude iz najkvalitetnijih timova  Srbije, odlučio je da svoju karijeru gradi upravo u Igokei. 

- Dobre stvari ne treba da se menjaju, a Igokea je moja košarkaška kuća. Ovo je idealna sredina za razvoj mladih košarkaša i uopšte se nisam dvoumio. Drago mi je što su u klubu prepoznali moj rad i na meni je sada da nastavim da se dokazujem. Ovo je, za mene, veliki korak napred i radujem se novim izazovima. Formula za uspeh je jasna i samo napornim radom mogu da napredujem. Od velikog značaja je i podrška starijih saigrača koji se trude da svojim savetima utiču na moj razvoj. Daću sve od sebe da opravdam poverenje i da pomognem ekipi da pravi još bolje rezultate - rekao je Radošić.

Igokea  je već godina poznata po radu sa mladima, o čemu svjedoče i uspjesi u FIBA Ligi šampiona. 

- Ognjen je svojim ponašanjem na i van terena, odnosom prema treningu i košarci pravi primer za sve mlade igrače. Drago nam je što ostaje u Igokei i to je ujedno još jedan dokaz dobrog rada u našem klubu koji je odavno poznat po tome da je sredina koja poklanja veliku pažnju razvoju mladih košarkaša. Ognjen je stasao u našem omladinskom pogonu, a tek će pokazati svu raskoš svog talenta na velikoj sceni - naveo je sportski direktor kluba Vuk Radivojević. 

Radošić je rođen u Beogradu 26. maja 2006. godine, visok je 197 cm i igra na poziciji beka. Ponikao je u KK Beko, a iz Vizure je stigao u Igokeu za koju je prošle sezone odigrao i prve seniorske minute. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana