Svetislav Pešić: Bili smo nervozni u napadu, ali smo imali energiju

Tanjug
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

ABU DABI - Selektor reprezentacije Srbije u košarci Svetislav Pešić rekao je večeras poslije poraza od Australije da je njegov tim bio nervozan u napadu, ali da je imao energiju tokom utakmice.

Košarkaši Srbije izgubili su od Australije rezultatom 84:73 na pripremnom turniru u Abu Dabiju.

„Sve je onako kako smo i očekivali. Mi smo dali energiju, naravno tu su i problemi. Neki ne mogu da igraju, neki su se povredili u toku utakmice. Tu se izgubi kontinuitet, pre svega u napadu. U odbrani, mi smo dali energiju. Bilo je to na nivou kako je bilo na prvoj utakmici sa Francuzima. Sve je to bilo, naravno sa sitnim greškama, ali energija je postojala tu“, rekao je Pešić poslije meča, prenosi Košarkaški savez Srbije.

Pešić smatra da su košarkaši Srbije igrali dobru odbranu, kao i da im je u napadu bila potrebna veća preciznost.

„Oni u poslednjoj četvrtini nisu napravili nijedan faul, a igrali su dosta jako. Nismo uspeli da naše napade mirnije organizujemo. Malo smo bili nervozni u napadu, malo smo i možda bili umorni zbog velike energije koju smo davali u odbrani, jer smo igrali protiv ekipe koja je fantastična u tranziciji. Trpe noge. Noge se umore. Košarka jeste i šut i pas, i dribling. Ali zato moraš da imaš sveže noge. Naše sisteme u napadu moramo da igramo malo preciznije“

Srbija će sledeću utakmicu na turniru u Abu Dabiju odigrati sutra od 18 časova protiv SAD.

„Ista utakmica kao i danas. Ništa se kod nas ne menja. Mi ne gledamo da li je Australija ili Amerika. Za nas je to sve isto. Svaka utakmica nama treba. I prvo, ne može svaki meč da se dobije. To ne postoji u vrhunskom sportu. Ali od svake utakmice, pogotovo u pripremnom periodu, može mnogo stvari da se vidi i da se nauči“, zaključio je Pešić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana