Pešić pred Portoriko: Mogu da nas dobiju

Tanjug
Foto: KSS

LIL- Selektror košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je večeras da očekuje tešku utakmicu protiv selekcije Portorika.

Košarkaši Srbije igraće sutra od 17.15 časova protiv Portorika, meč drugog kola grupe C na Olimpijskim igrama.

"Portoriko je ekipa koja je vrlo jaka u tranziciji. Orentisani su ka napadu, stigao im je i Alvarado koji ima izuzetan status u Nju Orleansu. On je njihov najbolji odbrambeni igrač i šuter, menja ritam igre i rezultata. Nije običan NBA košarkaš. Oni su od prošle godine ostali isti, samo su se pojačali s njim. Njihova prednost je kontinuitet jer dugo godina zajedno igraju. I druga prednost je taj napad", rekao je Pešić, prenosi KSS.

Selektor Srbije je poručio da očekuje tešku utakmicu, kao i da je Portoriko veoma opasna ekipa u napadu.

"S njima će biti teška utakmica. Mi smo favoriti, to niko ne može da nam oduzme. Niti mi govorimo da nismo favoriti. Ali, to je opasna ekipa koja je izuzetno dobra u napadu. Mogu da nas dobiju, ne na čisti kvalitet, nego na rizik. Na prvi šut... Oni prosečno šutiraju 30-35 puta za tri. Mi to moramo da im oduzmemo. Gde se najviše šutiraju trojke? U tranziciji. Moramo ranije da se vratimo, da imamo dobru koncentraciju i da sprečimo šut za tri poena", ocijenio je Pešić.

Reprezentativac Srbije u košarci Ognjen Dobrić je izjavio da je selekcija Portorika ozbiljan protivnik kojeg ne treba potcjeniti.

"Samim tim što su se plasirali iz kvalifikacione grupe sa Litvanijom i Italijom pokazuje da imaju kvalitet. To su pokazali kroz utakmice. Ne treba nikoga potcenjivati. Treba da odigramo maksimalno 40 minuta. Igraju jako dobro u tranziciji sa mnogo šuteva za tri poena. Imaju odlične, jako opasne bekove. Više šutiraju nego što prodiru, tako da treba da se baziramo na to i da ih zaustavimo u tranziciji. Imamo kvalitet i prednost, ali moramo da ih prikažemo na terenu, jer je papir jedno, a teren drugo", rekao je Dobrić.

Reprezentacija Srbije poražena je u prvom kolu od selekcije SAD rezultatom 110:84.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana