Subotić srušio Igokeu u posljednjoj desetinki

Milan Zubović
Foto: ABA Liga

LAKTAŠI - Nova drama viđena je u Laktašima, a u njoj su se bolje snašli košarkaši FMP-a koji su slavili protiv Igokee rezultatom 74:73, a junak trijumfa bio je Bojan Subotić.

Gosti su vodili na početku susreta da bi krajem prvog perioda domaćin preuzeo kontrolu meča i bio u prednosti do sedam minuta prije kraja. Tada su "panteri" ponovo poveli, ali su domaći imali sjajnu priliku da vežu petu pobjedu u regionalnom takmičenju, ali su nestvarno izgubili.

Prvo je Dragan Milosavljević donio prednost od tri poena sa linije slobodnih bacanja da bi potom Subotić realizovao sva tri penala za izjednačenje.

Potom je u napadu domaćih fauliran Edin Atić koji je pogodio prvo i promašio drugo slobodno bacanje, nepunih pet sekundi prije kraja, nakon kojeg je lopta stigla do Subotića koji je istrčao kontranapad i položio loptu u koš desetinku prije kraja meča za veliko slavlje gostujućih igrača. Sudije su pregledale situaciju i ustanovile da je na vrijeme ispustio loptu iz ruke. 

Najbolji kod domaćina, koji sada ima skor 2-4, bio je Edin Atić sa 16 poena, a Atić je ubacio 14. Kod FMP-a 16 je ubacio Džordan Voker, a 14 Subotić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana