Student elektrotehnike organizuje igru Borca

Milan Zubović
Foto: ABA liga

BANjALUKA - Ljetnu pauzu u klubu mladi košarkaš Borca Boris Dragojević koristi za učenje i spremanje ispita. Naime, momak koji igra na poziciji plejmejkera i beka student je Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci, gdje upravo „čisti” prvu godinu i sprema se za drugu.

Dragojević je rođen 2002. godine u Banjaluci, gdje je završio Elektrotehničku školu „Nikola Tesla” i počeo da studira dok uporedo sa dosta uspjeha igra za „crveno-plave”. Prošle sezone u ABA 2 ligi prosječno je bilježio 6,5 poena, 1,3 skoka i 2,3 asistencije tokom 19,4 minuta na parketu. 

Rijetkost je vidjeti da je neki sportista uspješan na dvije strane kao što je to Dragojević koji je član seniorskog sastava već tri sezone i produžio je ugovor za sljedeću. 

- Trenirali smo do kraja juna i sada koristim pauzu da spremim ispite i upišem drugu godinu na ETF-u, smjer računarstvo i informatika. Moram priznati da zbog sportskih obaveza slabo stižem na predavanja, ali kolege studenti i profesori imaju razumijevanja prema meni, tako da mi to dosta olakšava samo studiranje - izjavio je Dragojević za „Glas Srpske”. 
U novoj sezoni sarađivaće sa Markom Šćekićem koji je do sada bio asistent i dobro se poznaju. 

- Postojala je obostrana želja da nastavimo saradnju koju smo potpisali na još dvije godine. Šćekić je sada trener i sa njim sam pričao pa mi je on predstavio plan rada. Trebalo bi da imam još veću ulogu nego do sada, da napravim iskorak, što mi se svidjelo, tako da smo se lako dogovorili. Uz to, ostao je Srđan Gavrić, trebalo bi da ostane i Vuk Bošković, dok je stigao Stefan Simanić. Ne znam ko će još stići, ali mi se odlično poznajemo i vjerujem da će atmosfera u timu i dalje biti na vrhunskom nivou - istakao je Dragojević. 

ABA 2 liga od naredne jeseni više neće biti igrana na turnirima, već će 16 klubova biti podijeljeno u četiri grupe. To znači da će svaki tim odigrati bar tri utakmice pred svojom publikom. 

- Biće to bolje nego što je bilo do sada. Najmanje tri utakmice igraćemo u Banjaluci, što prošle sezone nije bio slučaj jer nijedan turnir nije održan u našem gradu. Na tim turnirima dvorane su uvijek bile prazne, osim u slučaju kada igra domaćin, tako da je gubilo smisao jer se košarka igra zbog publike. Sada će definitivno biti mnogo atraktivnije i igraćemo pred našim navijačima - naveo je Dragojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana