Stefanović: Split odavno nije imao bolju ekipu

Darko Dragičević
Stefanović: Split odavno nije imao bolju ekipu

LAKTAŠI – Pred košarkašima Igokee je veoma težak start sezone u regionalnoj ABA ligi, te FIBA ligi šampiona. Odmah na startu novi  tim koji vodi perspektivni Nenad Stefanović ima dva veoma nezgodna gostovanja u Dalmaciji protiv Splita i Zadra.

Novi tim je na vrijeme kompletiran, prošao je dobro pripremni period ali prava snaga že se vidjeti upravo kroz zvanične mečeve. Prva u nizu je gostovanje kod Splita (subota, 18 časova) koji se veoma pojačao prije svega dovođenjem Borne Kapuste i Tonija Katića.

Trener Nenad Stefanović je svjestan iskušenja koja očekuju njihov  klub.

-Očekuje nas teška utakmica protiv Splita koji je zadržao okosnicu ekipe i dopunio se dobro na svim pozicijama. Odavno nisu imali bolju ekipu i spremnu na vreme. Odlično smo trenirali ove nedelje  i  prvi  put da smo bili kompletni. Naravno imamo svoje šanse. Pripremili smo se dobro i idemo da odigramo najbolju  moguću utakmicu. Nadam se da ćemo uspeti da kroz pobede dižemo formu. Sa svim timovima želimo da igramo čvrstu i agresivnu košarku i tu vidim našu šansu protiv Splita. Ofanzivno  da ispoštujemo  neke stvari koje možemo i onda se nadamo najboljem. Nismo hteli da pravimo prevelik roster. Imamo dovoljno igrača uz mladog Milovanovića koji ima ozbiljniji problem ali rešavaćemo to u hodu a imamo i juniore kojima dajemo šansu- istakao je Stefanović.

Igokea ima veoma težak raspored a ove godine novina je gostovanje u Dubaiju.

-Neće biti jednostavno treba prvo u  Beograd, pa let u Dubai biće naporno. Ono što je ok tamo za Novu godinu. Mada sva putovanja su nezgodna Imamo jako težak raspored u prvih šest kola. Prva dva kola u Dalmaciji, zatim nam dolazi Nanter pa imamo Budućnosti teško gostovanje u Vircburgu- istakao je trener.

Kapiten Dragan Milosavljević zna da  ono pravo tek slijedi sa početkom zvaničnim mečeva i nada se najboljem jer jee tim mješavina mladosti i iskustva.

-Na startu idemo u Splitu i Zadru gde su specifične utakmice, veoma teške. Mislim da možemo da igramo sa svima. Imamo dobru ekipu, iskusne i mlade igrače željne dokazivanja. Probaćemo da dobijemo meč , da odigramo s puno energije jer bi nam trijumf na startu puno značio. Split se dodatno pojačao Kapusta je veliko pojačanje, uz ostanak Šortera koji im je najbolji skorer sigurno je da neće biti lako. Ali imamo 12 igrača i možemo da igramo fizički jaku košarku što je trener najavio sa puno energije.Nikom ne prijetimo ali ako odigramo kako možemo uveren sam da možemo da dobijemo meč – istakao je Milosavljević.

Simanić

Dovođenjem Boriše Simanića Igokea je kompletirala igrački kadar za novu sezonu.

-Nismo žurili s njim. Trenirao je sa nama u septembru u Beogradu, malo ovdje odigrao je utakmicu protiv Borca i dobro izgleda na terenu. Da ne znamo to što znamo  ne bi  ništa  ni primetiliu. Sve je okej znamo svi njegove kvalitete. Kad si  talentovan i imaš smisao koji on ima onda je sve lako mada će trebati vremena da uđe u formu. Iako  nam donosi ono što treba- rekao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana