Stefanović o pobjedi protiv Zadra: Ne baš dobar meč za naša trenerska srca

Milan Zubović
Stefanović o pobjedi protiv Zadra: Ne baš dobar meč za naša trenerska srca

ZADAR - Novu sezonu ABA lige Igokea je otvorila sa dvije pobjede. Poslije slavlja nad Splitom savladan je i Zadar u gostima rezultatom 79:76 i to nakon produžetka.

Ekipa iz Republike Srpske prešla je put od sjaja do očaja da bi bila na potrebnom nivou u samom finišu dodatnih pet minuta. Ekipa trenera Nenada Stefanovića vodila je sve vrijeme protiv najprijatnijeg iznenađenja iz prošle sezone, mada se dosta pomučila da dođe do trijumfa čemu je doprinio veliki broj izgubljenih lopti čak 23, manji broj skokova (30-35) kao i manji broj asistencija (14-20). Obje ekipe imale su po 50 odsto šuta iz igre s tim što su gosti pogodili 11 trojki iz 22 pokušaja, a mnogo bolje su izvodili slobodna bacanja (16-20) od domaćina (19-33).

- Čestitke momcima na zasluženoj pobedi i ne bi bilo nezasluženo ni da je Zadar pobedio. Bila je interesantna utakmica za gledaoce, a za naša trenerska srca ne baš dobra. Zadar se mnogo puta vratio iz nezgodne situacije, imali smo šut za pobedu, isteklo je vreme, nakon toga je delovalo da imaju momentum, ali od prvog dana kad smo se okupili birali smo momke s dobrim karakterom što smo ponovo pokazali, vratili se iz nezgodne situacije i zahvaljujući tome pobedili. Vraćamo se s dva brejka iz Dalmacije, čisto sumnjam da će to nekome uspeti opet u razmaku od pet dana - rekao je Stefanović.

Trojkom Krševana Klarice minut i po prije kraja Zadrani su došli u prvo vođstvo na meču (63:62) da bi u narednom napadu Brajs Džons vratio trojku. Potom je Vladimir Mihailović donio izjednačenje sa linije slobodnih bacanja (65:65). U preostalih deset sekundi Džons je pogodio trojku iz nemoguće situacije, ali su je sudije poništile jer je isteklo vrijeme za napad. U dodatnih pet minuta Zadrani su uglavnom vodili da bi Marko Jeremić pogodio bitnu trojku za vođstvo 77:76 čime je najavio pobjedu koju je sa linije slobodnih bacanja potvrdio kapiten Dragan Milosavljević.

- Ključni trenutak susreta bile su dve trojke Jeremića, a bilo je i dobrih odbrana na kraju. U poslednjem minutu bili smo čvršći nego u prva tri minuta produžetka. Imali smo stabilnost preko Pušice na plejmejkeru koji je zamenio Džonsa, ali imali smo veliki doprinos i drugih igrača - dodao je Stefanović.

Strijelci

Najbolji kod Igokee bio je Džons sa 20 poena, pratio ga je Terel Karter sa 14, a Milosavljević je ubacio 13. Naredni meč u ABA Igokea će igrati 5. oktobra kada će ugostiti Budućnost, dok će 2. oktobra biti domaćin kod Nantera u prvom kolu Lige šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana