Stefan Simanić za "Glas": Čast kada te zove Borac

Milan Zubović
Stefan Simanić za "Glas": Čast kada te zove Borac

SARAJEVO - Poziciju centra u ekipi Košarkaškog kluba Borac naredne sezone pokriće Stefan Simanić.

Mladi košarkaš rodom iz Sarajeva dogovorio se o saradnji sa banjalučkim timom u koji dolazi iz sarajevskog Sparsa, gdje je igrao prošle sezone. Saradnja sa "crveno-plavima" veoma lako je dogovorena na obostrano zadovoljstvo, dok obje strane očekuju da imaju velike koristi. 

- Na polovini prošle sezone imao sam poziv iz Borca da već tada pređem u ekipu, ali sam odlučio da ostanem u Sparsu i ne mijenjam sredinu. Kada se sezona završila, razgovarao sam sa ljudima iz uprave i trenerom Markom Šćekićem. Svidjelo mi se kako on vidi našu saradnju i moju ulogu u timu, tako da nisam mnogo razmišljao i odmah sam pristao jer mi ovaj angažman može donijeti mnogo napretka u karijeri - rekao je Simanić za "Glas Srpske". 

Ponikao je u Slaviji, iz koje je prešao u omladinske kategorije Igokee za koju je debitovao u ABA ligi. Iako ima samo 22 godine, iza sebe ima dosta iskustva jer je bio član zeničkog Čelika, Mladosti iz Mrkonjić Grada, Vrijednosnica Osijek, valjevskog Metalca i Sparsa. 

- Dosta toga sam već prošao i imam mnogo klubova iza sebe. Igrao sam mjesec dana u Hrvatskoj, onda bio u Čeliku, koji se raspao, pa sam otišao u Mladost, a bio sam i u Srbiji. Onda sam odlučio da se vratim kući, u Sparse, što mi je pomoglo da se stabilizujem. Neko će reći da je to bio korak nazad u karijeri, ali ne vidim to tako jer sam nakon toga napravio dva naprijed. Dobio sam priliku kod trenera Srđana Stanića, bio sam starter, uspio sam da se razigram i dobio sam ozbiljniju ulogu u ekipi, što je dovelo do toga da me traži Borac - rekao je Simanić. 

Borac vidi kao veliki izazov. 

- Borac ko Borac. Uvijek teži najvišim ambicijama, što mi se jako puno sviđa. Dvije godine zaredom vicešampion je BiH, što nije mala stvar, već naprotiv podvig, čime je pokazao da ima kvalitet i da se dobro radi u ekipi pa nije mala stvar doći u jedan takav klub. Kada te zove jedan tako dobar klub, onda treba dati sve od sebe i dokazati se. ABA 2 liga za mene je iskorak u odnosu na ono što sam do sada igrao i to mi je bio jedan od ciljeva jer je u pitanju jače takmičenje - istakao je Simanić. 

Uklapanje u ekipu ne bi trebalo da mu bude problem. 

- Znam sve igrače (ha-ha-ha). Sa Srđanom i Vukom Boškovićem sam živio zajedno u Laktašima kada smo igrali za Igokeu, dok i ostale igrače odlično poznajem kao i trenera Marka. Banjaluku odlično poznajem jer sam bio u njoj godinama, tako da adaptacije neće biti jer dolazim na svoje i kod svojih - naglasio je Simanić. 

Povreda

Dok je bio član tima iz Osijeka, 2021. godine igrao je tri utakmice ABA 2 lige na turniru u Sarajevu među kojima je bila i ona protiv Borca. 

- Taj meč mi je ostao u ružnom sjećanju jer sam se povrijedio, dok je ekipa izgubila - rekao je Simanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana