Stefan Mijović biće adut KK Jahorina u novoj sezoni: Napad na ABA 2 ligu

Darko Dragičević
Stefan Mijović biće adut KK Jahorina u novoj sezoni: Napad na ABA 2 ligu

PALE - Jahorina već u premijernom nastupu u prvenstvu BiH ima visoke ambicije. Uprava kluba je uradila sve da ekipa ima sjajne uslove za pripreme i adekvatne rivale, a jedan od oslonaca tima treba da bude i Stefan Mijović.

Bivši košarkaš Leotara je u prošlosti bio najkorisniji igrač Lige BiH, tako da je svjestan šta se od njega očekuje u novoj sezoni.

- Prvi utisci su zaista odlični. Jahorina je veoma organizovan klub koji ima sve potrebne preduslove. Nova hala, kvalitetan rad. Sjajno smo se uklopili, ima dosta novih igrača i veoma kvalitetno radimo kako bismo se što bolje uigrali. Odigrali smo nekoliko prijateljskih utakmica i možemo da budemo zadovoljni u kojem pravcu sve ide. Imamo dobar tim, što smo pokazali kroz kontrolne mečeve, gdje smo savladali npr. Zlatibor. Ostale su nam još dvije provjere, protiv Širokog i Mostara, i nadam se da će sve biti dobro i uvjeren sam da ćemo spremni dočekati start takmičenja - istakao je Mijović za “Glas Srpske”.

Jahorina u premijernoj sezoni ima visoke ambicije pa je dovela  kvalitetna pojačanja. Ipak, kako su novajlija u ligi, sigurno je da im neće biti lako jer i ostali rivali imaju  slične ambicije.

- Liga BiH mi nije nepoznanica, igrao sam dosta ovdje, a čini se da će naredne sezone biti veoma jaka i izjednačena. Nekoliko ekipa se zaista odlično pojačalo, poput  Bosne i Širokog, tu je svakako i Sloboda. Sigurno je da je naša želja da se borimo za plasman u ABA 2 ligu. Imamo kvalitetan tim i nadam se da ćemo ga pokazati na terenu. Naravno, treba nam vremena da se uigramo, ali vjerujem da možemo da budemo iznenađenje naredne sezone - dodao je Mijović.

Nakon odlaska iz BiH odlični košarkaš imao je veoma  uspješne sezone u Mađarskoj i Sjevernoj Makedoniji. U Mađarskoj je osvojio Kup i prvenstvo, dok je s Pelisterom igrao u ABA 2 ligi. Sve to mu je donijelo dodatno iskustvo.

- Sigurno je da sam sad puno iskusniji nego u prošlom mandatu. Igrao sam u Mađarskoj, gdje sam osvojio dva trofeja, zatim u Makedoniji u domaćem prvenstvu i ABA 2 ligi. Sazrio sam kao igrač, vraćam se u ligu koju dobro poznajem i nastojaću da svojim partijama pomognem da Jahorina ostvari željene rezultate. Postao sam otac i to je bio jedan od glavnih razloga zašto sam želio da budem bliže kući. Jahorina je bila najkonkretnija, tako da sam se lako odlučio za povratak - istakao je na kraju sjajni bek.

Saradnja

Sjajni bek je već sarađivao sa trenerom  Mirom Vukojem, tako da zna šta ga očekuje tokom sezone.

- Tako je, sarađivali smo već u sezoni 2019/20. Znam koja je njegova trenerska filozofija  i za  mene nema nepoznanica. Nadam se da će biti uspješna saradnja i u nastupajućoj sezoni - istakao je odlični košarkaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana