Stefan Lakić junak pobjede Čačka 94 nad Borcem

M. Z.
Stefan Lakić junak pobjede Čačka 94 nad Borcem

NIŠ - Pobjeda košarkaša Čačka 94 nad gradskim rivalom Borcem u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća odjeknula je regionom.

Debitanta na završnom turniru mnogi su smatrali autsajderom u borbi protiv starijeg brata, ali su igrači pokazali da favorit ne pobjeđuje uvijek. Koliko pojedinci u Nišu nisu vjerovali u ekipu Čačka 94 svjedoči izjava njihovog prvotimca i jednog od junaka pobjede Stefana Lakića.

- Kada smo krenuli iz hotela na utakmicu niko od osoblja nije vjerovao da ćemo se vratiti. Svi su nas već otpisali i očekivali su da ćemo iz dvorane odmah krenuti za Čačak te da se nemamo zašto vraćati. Ipak, već sredinom treće četvrtine i sobarice su shvatile da ćemo pobijediti pa su nam spremile sobe u koje smo se vratili, a osoblje nam je priredilo i mali doček u znak zahvalnosti za pobjedu - izjavio je Lakić za “Glas Srpske”.

Momak iz Višegrada koji je prošle sezone nastupao za banjalučki Borac utakmicu je završio sa 19 poena i sedam skokova, a bolji od njega bio je jedino Petar Grojić sa 20 poena.

- Muški smo igrali tokom svih 40 minuta i utakmica je bila dosta fizički iscrpljujuća. Najzaslužnija za pobjedu bila je priprema meča. Odlično smo spremili utakmicu i prije početka rekli smo da ćemo muški igrati, napravili smo plan kojeg smo maksimalno realizovali, pogotovo u odbrani. Imali smo nekoliko loših rezultata u Košarkaškoj ligi Srbije i bila nam je potrebna jedna pobjeda da vratimo samopouzdanje što se sada i desilo - rekao je Lakić.

Polufinale donosi susret sa Crvenom zvezdom koja je apsolutni favorit.

- Zvezda je jedno 12 nivoa iznad nas. Biće to utakmica za uživanje i košarkom se baviš da bi igrao ovakvo nešto. Prije žrijeba nadali smo se da ćemo u četvrtfinalu igrati protiv jake ekipe, a Zvezda ili Partizan bili bi prava stvar za nas jer se jednom pruža prilika da igraš protiv evroligaša. Sada je još bolje ispalo. Pobijedili smo ekipu iz ABA lige i susret sa Zvezdom je nagrada za to. Ponovo ćemo muški ući u meč i odraditi ono što je do nas te se nadati iznenađenju. Zvezda nije u sjajnoj formi mada je i kao takva veliki favorit. Biće to velika prilika za promociju kluba i njenog vlasnika, ali i igrača individualno - naveo je Lakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana