Stefan Glogovac, košarkaš Leotara: Imali smo malo sreće na kraju

Milan Zubović
Stefan Glogovac, košarkaš Leotara: Imali smo malo sreće na kraju

TREBINjE - Drugu put zaredom košarkaši Leotara igrali su produžetak, a nakon poraza u Tuzli, ovaj put slavili su na gostovanju kod Mladosti rezultatom 79:78.

Dodatnih pet minuta utakmice osmog kola Lige BiH domaćin je izborio preko Branislava Paunovića koji je devet sekundi prije kraja izjednačio na 68:68, a u dodatnih pet minuta nisu uspjeli napraviti potpuni preokret.

Trebinjce je predvodio Stefan Glogovac sa 22 poena i osam skokova.

- Bila je to veoma teška utakmica na vrućem terenu u Mrkonjić Gradu, jer smo bili pod pritiskom i u teškoj situaciji nakon tri poraza. Ipak, pokazali smo želju u energetski veoma teškoj utakmici koju smo mogli dobiti u regularnom dijelu, ali nismo iskoristili dvije-tri prilike. Ipak, ostali smo fokusirani u dodatnih pet minuta, kada smo imali i malo sreće na samom kraju - izjavio je Glogovac za “Glas Srpske”.

Pod izjavom “malo sreće” mislio je na promašena slobodna bacanja igrača domaće ekipe Orhana Špaga. Prvo je 15 sekundi prije kraja pogodio jedno od tri bacanja za 76:77, da bi potom Dejan Šakotić iskoristio dva penala na drugoj strani (76:79), a sekund prije kraja Špago je ponovo bio na liniji penala. Pogodio je prva dva, a treće za novi produžetak je promašio. Sada je Leotar na učinku 4-4.

- Mislim da smo mogli imati malo bolji skor do sada, ali šta je tu je. Neke mečeve izgubili smo na jednu loptu, imali teži raspored, a sada nam idu lakše utakmice. Nismo još nalegli kako treba, imamo još potencijala koji smo pokazali u dvije posljednje utakmice koje smo odigrali kako treba - dodao je Glogovac.

Mladosti nije mnogo pomogao ni Matija Popović, koji je debitovao za tim u ovom meču. Odigrao je 25 minuta i ubacio osam poena. Najbolji su bili Špago sa 15 i Đorđe Aleksić sa 12 poena. Plasman: 1. Široki 7-1, 2. Bosna 6-2, 3. Sloboda 5-3, 4. Spars 5-2, 5. Orlovik 5-2, 6. Leotar 4-4, 7. Borac 3-5, 8. Prijedor - Spartak 3-5, 9. Posušje 3-5, 10. Mladost 2-6, 11. Promo 2-6, 12. Slavija 2-6.

Poraz Borca

Peti poraz zaredom u Ligi BiH upisao je Borac, kojeg je u Banjaluci pobijedila Bosna rezultatom 74:57. “Crveno-plavi” su vodili sa 12 poena u prvoj četvrtini, dok je sve ostalo bilo na strani gostiju. Najbolji kod domaćina bio je Boris Dragojević sa 11 poena, a devet je dodao Amsal Delalić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana