Stef Kari: Biće teško dobiti Srbiju

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

ABU DABI - Reprezentativac SAD u košarci Stef Kari izjavio je danas u Abu Dabiju da je selekcija Srbije težak rival i da njegov tim mora da bude fokusiran kako bi zamišljeno sproveo u djelo.

Košarkaši Amerike odigraće dvije prijateljske utakmice u Abu Dabiju, u ponedjeljak sa Australijom i u srijedu protiv Srbije.

"Ove utakmice su jako bitne. Svaka utakmica biće prilika da pomalo učimo o sebi, da znamo na šta treba da se fokusiramo kada utakmice zaista budu važne, u Parizu. Sve je zgusnuto. U NBA ligi imate mjesec i po dana trening kampa prije nego što sezona počne, sada imamo samo tri nedjelje", izjavio je Stef Kari novinarima u Abu Dabiju.

Kari se prisetio nastupa na Svjetskom prvenstvu za juniore koje se 2007. godine igralo u Novom Sadu, a SAD su tada u finalu izgubile od Srbije.

"Igrao sam za reprezentaciju do 19 godina u Srbiji, baš protiv Srbije. Dobili smo ih u grupi, a onda su nam oni uzvratili u meču za zlato. Poslije toga smo im se revanširali u finalu Mundobasketa 2014. u Španiji. Mnogo je istorije iza nas", rekao je Kari.

Košarkaši Srbije i Amerike se nalaze u istoj grupi na Olimpijskim igrama u Parizu, pored njih u grupi C biće Portoriko i Južni Sudan.

Američki košarkaš smatra da će Srbija biti težak rival njegovoj reprezentaciji, posebno je pohvalio Nikolu Jokića i Bogdana Bogdanovića.

"Iskreno, ne znam kako će biti igrati protiv njih ovdje, ali su sa nama u grupi na Igrama i eto, čeka nas nekoliko dobrih okršaja. Biće teško dobiti Srbiju, zato mi moramo da budemo fokusirani na ono što mi znamo i da to sprovedemo u djelo. Srbija je dosta težak rival, kao i još neke reprezentacije koje ćemo vidjeti na Igrama", poručio je Kari.

Kari se raduje OI koje će biti prve na kojima će nastupiti.

"Sve je dosad bilo izuzetno, ovdje su momci koji su mnogo toga postigli u svojim karijerama. Zabavno nam je i svi smo spremni za ono što slijedi. Došli smo ovdje, ostavili ego po strani i donijeli samo pozitivne stvari iz istih, zaboravili smo na sve ostalo osim na ono što nam je najvažnije, a to je da pobijedimo. Osjećam se kao dijete u prodavnici igračaka, jer još nisam imao priliku da iskusim Olimpijske igre", naglasio je Kari.

Atentat na Trampa

On se osvrnuo na sinoćni atentat na nekadašnjeg predsjednika SAD Donalda Trampa.

"Probudio sam se, pogledao u telefon i video nekoliko poruka. Tužno zaista, u posljednje vrijeme su svi samo pričali o izborima i stanju politike u našoj zemlji. A onda se dogodi ovo i probudi brdo emocija u vama, shvatate da ima mnogo toga što treba da se ispravi u našoj zemlji kao narod. Prije svega kontrolu upotrebe oružja", zaključio je Kari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana