Stanković: Navijači će biti "šesti igrač" Partizana protiv Reala

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

BEOGRAD- Poznati košarkaški novinar Vladimir Stanković izjavio je da bi navijači Partizana mogli večeras da budu dodatni "šesti igrač" na trećem meču četvrtfinala plej-ofa Evrolige protiv ekipe Reala.

Partizan vodi 2:0 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige, koja se igra na tri pobjede.

"Crno-bijeli" će večeras od 20.30 sati dočekati ekipu Reala bez Matijasa Lesora i Kevina Pantera, dok u madridskom timu neće biti Gabrijela Deka i Geršona Jabulesea.

"Odsustvo dvojice igrača Partizana uticaće više na igru crno-belih, nego što Jabulese i Dek nedostajati Realu. Odluke Evrolige moraju da se prihvate. Mora da se vidi šta u datoj situaciji može da se uradi. Može da 'iskoči' neko ko je da tako kažem do sada bio drugom planu i da proba da nadoknadi nedostatak Lesorovih skokova i Panterovih poena", rekao je Stanković.

On se složio sa ocenom košarkaških stručnjaka da je Partizan bez Lesora i Pantera drugi tim.

"Na terenu je pet igrača, kada sklonite dvojicu, to nije baš 50 odsto. Ali ako ta dva dvojica daju 50 odsto poena i doprinose ukupnom učinku onda se shvataju dimenzije odsustva njih dvojice. Slažem se sa tim rasprostranjenim mišljenjem da je Partizan ovim kaznama Evrolige više oštećen. Neko se pita šta zašto Serhio Ljulj nije kažnjen, Evroliga je to objasnila. Koliko sad to drži vodu, to je druga stvar", dodao je on.

Stanković je izrazio nadu da na večerašnjem meču neće biti incidenata.

"Iz Partizana već danima apeluju na navijače da sve prođe bez incidenata i u sportskoj atmosferi. Incidenti samo favorizuju goste. Partizan je loše prošao u incidentu na drugoj utakmici, treba da večeras mora sve da prođe u sportskom duhu. Igračima Reala neće biti prijatno da igraju u takvoj atmosferi. Ta snaga Partizana koja stiže sa tribina je dodatni šesti igrač i više puta je doprineo pobedi crno-beli", dodao je Stanković.

On je istakao da bi bilo dobro da Partizan večeras pobijedi Real i izbori plasman na F4.

"Teoretska šansa za Real postoji da se vrati posle 0:2 u seriji, ali ja se nadam da se to neće desiti ovog puta. Pratio sam danas špansku štampu i svi mediji pišu da Real očekuje pakao u Areni. Šansa za Partizan je tu i već je večeras treba iskoristiti. Ne treba čekati četvrtu utakmicu ili eventualno da se serija vrati u Madrid", zakključio je Stanković.

Partizan je u prvom meču u Madridu slavio 89:87. Drugi duel je završen trijumfom "crno-bijelih" 95:80, nakon što je utakmica minut i 40 sekundi prije kraja prekinuta poslije opšte tuče.

Disciplinski sudija Evrolige je potom saopštio da su Real i Partizan kažnjeni sa po 50.000 evra zbog opšte tuče i prekida druge utakmice. Suspenzija od pet utakmica izrečena je košarkašu Reala Geršonu Jabuseleu, dok je kapiten Partizana suspendovan na dva meča. Po jedan meč suspenzije dobili su Matijas Lesor iz Partizana i igrač Reala Gabrijel Dek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana