Stanić: Zaslužili smo pobjedu većom razlikom

Milan Zubović
Stanić: Zaslužili smo pobjedu većom razlikom

ISTOČNO SARAJEVO - Prvi komšijski derbi Slavije i Jahorine u elitnom rangu košarke u BiH pripao je domaćinu koji je slavio sa 88:84, u prvom kolu.

Ekipa trenera Srđana Stanića nadigrala je debitanta u Ligi BiH i pokazala ko je u ovom trenutku bolji tim. Komšije iz Pala u nekoliko navrata vodile su na početku utakmice, da bi sredinom trećeg perioda anulirali prednost domaćina koji je krajem prvog poluvremena imao više od deset poena prednosti. Ipak momci Mira Vukoja to nisu uspjeli da sačuvaju do kraja pa je Slavija došla do trijumfa u dramatičnom finišu i penal završnici.

- Zadovoljan sam utakmicom i pobjedom. Moji momci su imali odličnu energiju, odličan pristup i koncentraciju, mada rezultat ne pokazuje koliko smo bili bolji. Dva-tri puta vodili smo sa više od deset poena razlike, ali smo im dozvolili da se vraćaju u utakmicu i drže se u životu. Zaslužili smo pobjedu većom razlikom. Jahorina je odlična ekipa sa odličnim individualcima koji su nam pravili probleme na niskom postu, ali smo to iskontrolisali energijom i trčanjem. Utakmica je bila odlična, atmosfera je bila baš fina i bio je to baš lijep derbi te mislim da smo ispunili sva očekivanja - izjavio je Stanić za “Glas Srpske”.

Utakmica je trebalo da bude odigrana sedam dana ranije, ali je cijelo kolo pomjereno zbog katastrofalnih poplava koje su zadesile BiH.

- Iskren da budem, poremetilo nas je pomjeranje termina utakmica. Dvorana nam je bila zauzeta pa smo se trenirali na drugim mjestima i zbog toga smo bili slabije fokusirani na meč, što se vidjelo u šutu za tri poena, jer smo pogodili samo jednu trojku na cijeloj utakmici. I pored toga ubacili smo 88 poena, što pokazuje da imamo još dosta prostora za napredak. Da smo ubacili još koju trojku, postigli bismo više od 100 poena, ali sam i ovako dosta zadovoljan - rekao je Stanić.

U narednom kolu Slavija će ugostiti Široki, dok će Jahorina biti domaćin Radničkom iz Goražda.

Strijelci

Slaviju je do pobjede predvodio Harun Zrno sa 19 poena, dok su David Maran i Srđan Jovanović ubacili po 15. Kod Jahorine Gojko Sudžum je ubacio 18 poena čemu je dodao deset skokova, dok je Nikola Silađi ubacio 17 poena i imao 13 uhvaćenih lopti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana