Šta je poručio Marko Šćekić pred prvu utakmicu Borca u ABA 2 ligi

Milan Zubović
Šta je poručio Marko Šćekić pred prvu utakmicu Borca u ABA 2 ligi

BANjALUKA - Košarkaši Borca sitno broje do prve utakmice ABA 2 lige ove sezone, kada će gostovati kod Ilirije.

Banjalučki tim zaigraće u Ljubljani 1. oktobra (20 časova) i biće to prvi okršaj ove dvije ekipe jer je slovenački tim debitant u drugom razredu regionalnog takmičenja. Ekipa trenera Marka Šćekića u završnoj je fazi priprema koje su počele još 5. avgusta i svi u klubu se nadaju da će sezonu otvoriti gostujućom pobjedom koja bi im mnogo značila na psihološkom planu za dalji nastavak takmičenja.

- Zadovoljan sam pripremnim periodom tokom kojeg smo odigrali sedam kontrolnih utakmica i jedino mi je žao što se Darko Talić i Đorđe Topolović nisu ranije priključili ostatku ekipe, ali se i oni navikavaju na saigrače i sistem rada. Sada smo kompletni jer su se od povreda oporavili Stefan Simanić i Boris Dragojević koji nisu trenirali proteklih desetak dana. Počeli su sa kontakt igrom i očekujem da idućeg utorka budemo kompletni - izjavio je Šćekić za “Glas Srpske”.

Tim iz Ljubljane za sada je prijavio deset igrača mada ima mogućnost da registruje još neke, a krajnji rok za to je 24 časa prije početka meča.

- Iako nikad ranije nismo igrali protiv Ilirije, dobro poznajem neke košarkaše koji su igrali ABA 2 ligu poput Tima Tomažiča i Tadeja Fermea. Imaju dva dosta kvalitetna Amerikanca, plejmejkera i centra, kao i određen broj mladih slovenačkih igrača koji igraju za njihovu reprezentaciju. Ilirija ima sastav sličan našem, nekoliko iskusnih i dosta mladih igrača željnih dokazivanja. Na narednoj utakmici imaće prednost domaćeg terena, tako da očekujem tešku utakmicu, ali i našu pobjedu jer nigdje ne idemo sa bijelom zastavom -  rekao je Šćekić.

On na raspolaganju ima 12 igrača, od kojih su samo četvorica rođena prije 2000. godine. Najiskusniji su Milić Blagojević i Tajron Heris (1991), zatim Srđan Gavrić (1995) i Darko Talić (1998), dok su najmlađi Nikola Šarić  (2005) i David Popović (2006). Pored njih tu su još Stefan Simanić, Kristijan Ateljević, Boris Dragojević, Đorđe Topolović, Darko Talić, Vuk Bošković i Srđan Bošković.

Transformacija

Od ove sezone ABA 2 liga biće igrana po drugačijem formatu nego što je to bio slučaj ranije. Sada je 16 ekipa podijeljeno u četiri grupe gdje će igrati svako sa svakim kod kuće i u gostima, a po dvije najbolje plasirane ekipe formiraće dvije nove grupe, dok će ostale završiti takmičenje. Prve dvije ekipe iz nove dvije grupe izboriće nastup u plej-ofu. Borac se nalazi u grupi D, gdje su još Zlatibor i Šibenka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana