Šta je Novak poručio selektoru Pešiću

Telegraf
Foto: KSS

LONDON- Prvo pitanje koje je najbolji srpski teniser Novak Đoković postavio novinarima nakon ulaska u finale Vimbldona jeste da li su košarkaši Srbije pobijedili Francusku.

- Pobedili? Bravo! - započeo je Novak, a onda je prokomentarisao podršku koju mu je poslao selektor Orlova Svetislav Pešić.

- Pre svega bih se zahvalio selektoru Pešiću na lepim rečima, na podršci. Podrška je uzajamna i za reprezentaciju i za njega lično. Pretprošle godine, kada nisam imao mogućnost da putujem u Ameriku, proveo sam nekoliko nedelja prateći košarkaški reprezentaciju. Išao sam da ih gledami podržavam u Turskoj kada su igrali protiv Turske, kući u Beogradu kada su igrali protiv Grčke u tim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i prijateljskim utakmicama - kazao je Novak, a onda otkrio da je proveo i kvalitetno vrijeme sa košarkašima.

- Bio sam nekoliko puta u hotelu da ih posetim, imao sam dozvolu i čast da budem sa njima kada su imali večeru jedan dan. Sedeo sam za stolom, razgovarao sa svima uključujući selektorom. Mislim da sam se, pogotovo u tom periodu, zbližio sa svima njima. Odnos je prisniji. Pratim košarku čitav život, svi se sećamo košarkaša naših iz devedesetih i dvehiljaditih koji su osvajali medalje. Mogu da kažem da sam sa prijatelj sa momcima kao što su Teodosić, Bogdanović, Micić... - naveo je Đoković.

Ispričao je i momenat da Vasu Micića zna od djetinjstva i da ga pamti sa Kopaonika.

- Ja se Vase sećam jer je njegova starija sestra bila šampionka u snoubordu. Ona je odrastala sa mnom i mojom mlađom braćom na Kopaoniku. I onda se Vase sećamo kada je bio jako mali. Sada, da ga vidim kao jednog od vodećeg košarkaša naše reprezentacije, dve godine najboljeg igrača u Evropi i sada u NBA... Prelepo je videti to. Malo je mesto Kopaonik, odrasli smo svi zajedno i uspeli da ostvarimo ogromne rezultate u svojim sportovima - zaključio je Novak.

Novak će u nedjelju igrati za svoj 25. Grend slem trofej protiv Karlosa Alkaraza na Vimbldonu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana