Srpski košarkaši igraju protiv Portorika u drugom kolu SP

G.S.
Srpski košarkaši igraju protiv Portorika u drugom kolu SP

MANILA - Drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu košarkaši Srbije odigraće danas od 14 časova protiv Portorika u grupi B i eventualnom pobjedom obezbijedili bi prolazak u drugu rundu takmičenja.

Ubjedljiva pobjeda protiv Kine (105:63) na startu takmičenja već je arhivirana i misli su okrenute ka Portorikancima koje su “orlovi” demolirali na prijateljskoj utakmici u Beogradu. Ipak, tu utakmicu ne treba mnogo uzeti za ozbiljno jer se gosti tada nisu adaptirali na vremensku razliku po dolasku iz svoje države u srpsku prestonicu, a sigurno je da će sada biti sasvim drugačija situacija.

- Ista očekivanja, kao i pred Kinu. I sa njima smo već igrali. Da se ne lažemo, najbolji smo tu u grupi. Tako da imamo ista očekivanja. Naravno, Portoriko može da bude nezgodna ekipa, kao i Kinezi. Zato moramo da budemo na nivou kao u prvom meču, da igramo agresivno u odbrani i strpljivo u napadu, da tražimo naše prednosti. Nadam se da ćemo ponoviti istu igru - rekao je srpski košarkaš Dejan Davidovac.

Zanimljivo je da se Srbija, nekada Jugoslavija, često sastajala sa Portorikancima na velikim takmičenjima. Igrali su na prošlim Olimpijskim igrama, posljednjem SP, kao i dva puta na OI u Brazilu. Selektor Svetislav Pešić dobro se sjeća 2002. godine i SP u Indijanapolisu kada njegov tim nije imao rješenje za Danijela Santjaga koji je tada ubacio 31 poen pa je Portoriko upisao iznenađujuću pobjedu u drugoj rundi takmičenja. Upravo ta poraz poslao je “plave” na noge Amerikancima u četvrtfinalu, a ostalo je istorija. Pešić može da odahne pred ovaj meč jer će moći da računa na Filipa Petruševa. Doskorašnji član Crvene zvezde, koji će naredne sezone braniti boje Filadelfije u NBA ligi, iskrenuo je zglob na meču sa Kinom pa se nije vraćao u igru. Ipak, povreda nije ozbiljna pa će konkurisati za utakmicu.

Raspored

Osam utakmica na rasporedu je danas, a u njima se sastaju: Kina - Južni Sudan (10), Venecuela - Zelenortska Ostrva (10), Novi Zeland - Jordan (10.45), Obala Slonovače - Iran (11.45), Gruzija - Slovenija (13.30), Portoriko - Srbija (14), Grčka - SAD (14.45), Brazil - Španija (15.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana