Srđan Stanić nije razočaran porazom: Naša najbolja utakmica do sada

Milan Zubović
Foto: G.S.

ISTOČNO SARAJEVO - Trener Slavije Srđan Stanić nije bio razočaran porazom svoje ekipe od Borca (63:74) u kontrolnom susretu igranom u Istočnom Sarajevu.

Bila je to treća kontrolna utakmica “sokolova” pred početak nove sezone, a u razgovoru za “Glas Srpske” Stanić je naglasio da vidi napredak u igri svoje ekipe koja je sa radom počela 15. avgusta. 

- Sada smo u programu odigravanja utakmica koje igramo na svaka tri-četiri dana. Ovo je nama bio treći susret, a za vikend igramo protiv Sparsa dok ćemo do početka prvenstva odigrati još tri meča. Dobro smo odigrali protiv Borca iako to konačan rezultat ne pokazuje. Mislim da je ovo bila naša najbolja utakmica do sada. Vodili smo tokom prve tri četvrtine, u jednom trenutku imali i 15 poena razlike protiv ABA 2 ligaša koji je nadogradio tim jakim pojačanjima. Svi momci su igrali i pad se osjetio pred kraj meča kada nismo mogli da izdržimo taj tempo - izjavio je Stanić. 

Najefikasniji u njegovom timu bio je Srđan Kočić sa 13 poena, dok su po 11 ubacili David Maran i Vuk Bojanić. Stanića muče povrede igrača dok pojačanja za sada nisu planirana. 

- Imamo stanovitih povreda pa nam protiv Borca nije igrao Milovanović kao ni kapiten Damjanović što nas je malo izbacilo iz ritma. Trenutno na raspolaganju imam deset igrača koji su spremni da se takmiče kao i tri juniora. Želja mi je da dovedem jednog visokog igrača mada je slab izbor na tržištu, a za one koji su još slobodni mi nemamo novca - iskren je bio Stanić. 

Kada su u pitanju ambicije ekipe one još nisu jasno definisane. 

- Ne znam šta bih rekao. Sve ekipe još kriju svoju igru pa nisam previše upoznat sa njihovim mogućnostima. Sve će biti mnogo jasnije nakon dva-tri uvodna kola kada ćemo vidjeti koliko ko može. Svi su se dobro pojačali tokom ljeta, novajlije u ligi su napravile dobre timove tako da će takmičenje biti dosta jako. Lična želja mi je sredina tabele i pokušaj plasmana ka gornjem dijelu - naveo je Stanić. 

Debi

Za Borac je na ovom meču debitovao Darko Talić koji je stigao dan prije i praktično bez treninga odigrao susret i završio ga sa deset poena koliko su još dali Kristijan Ateljević i Boris Dragojević. 

Vuk Bošković je postigao 11, a Stefan Simanić 12 poena. Ovo je ujedno bila i prva utakmica Đorđu Topoloviću koji je stigao prošle sedmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana