Srđan Gavrić, kapiten košarkaša Borca: Imamo obavezu da ponovo budemo u vrhu

Milan Zubović
Srđan Gavrić, kapiten košarkaša Borca: Imamo obavezu da ponovo budemo u vrhu

BANjALUKA - Iza košarkaša Borca skoro je pun mjesec od kada su počeli pripreme za novu sezonu, a kapiten Srđan Gavrić vjeruje da će spremni dočekati start sezone.

Sjajni rezultati iz protekle dvije sezone obavezuju ih da budu na visokom nivou bez obzira na promjene u igračkom kadru kao i promjenu trenera. Sjedanje na klupu "crveno-plavog" tima Marku Šćekiću neće biti nikakva novina jer je već ranije bio igrač-trener, glavni trener i asistent u stručnom štabu.

- Jako mlada ekipa kao i prošle godine, dok se novajlije brzo uklapaju, a mi koji smo tu neko vrijeme pomažemo im u tome. Mladi momci imaju dosta talenta, vrijedno rade i njihov napredak vidljiv je iz dana u dan te vjerujem da će napraviti veliki iskorak iduće sezone i postati vrhunski igrači - rekao je Gavrić.

Prošle sezone nisu igrali ABA 2 ligu u "Boriku", što ih je razočaralo, ali od iduće jeseni imaće priliku da na svom terenu ugoste ekipe iz regiona jer je drugoligaško takmičenje na Jadranu reformisano pa je 16 ekipa podijeljeno u četiri grupe.

- ABA 2 liga sada ima smisla jer će navijači doći da nas bodre i mnogo je drugačije kada igrate na domaćem terenu, a ne na nekom neutralnom mjestu, jer to donosi naboj i draž. Siguran sam da će biti mnogo ljepše jer će nam doći dosta dobrih klubova pa moramo da budemo na nivou. Rezultati iz prošlih sezona, kada smo dva puta zaredom bili vicešampioni BiH, obavezuju nas da pokušamo to ponoviti iako je ekipa dosta mlada - poručio je Gavrić.

Njemu će ovo biti četvrta sezona u ekipi pa odlično poznaje Šćekića, a zanimljivo je da su obojica rođeni u Zvorniku.

- Imamo starog trenera u novoj ulozi. Nas dvojica sarađujemo već tri sezone, dok ga odlično poznaje i većina ostalih momaka pa tu nema nikakvih problema. Znamo njegove principe rada i stil košarke, tako da nam ništa ne predstavlja problem - naveo je Gavrić.

Iako je najstariji po stažu u timu, Gavrić nije najstariji član.

- Nisam najstariji u ekipi i više godina od mene imaju Milić Blagojević te Taj Heris. Prošle godine bio sam drugi najstariji igrač tima, što nije bilo nimalo prijatno (ha-ha-ha) jer imam 29 godina - kroz smijeh je rekao Gavrić.

Utakmice

Borac je odigrao dvije kontrolne utakmice. Prvo je pobijedio Dinamik na svom terenu, da bi potom doživio poraz od Bosne. Za 3. septembar planiran je kontrolni meč sa tuzlanskom Slobodom. Prvu utakmicu u novoj sezoni odigraće protiv slovenačke Ilirije u gostima, a tačan termin prvog kola ABA 2 lige biće naknadno određen mada je poznato da će to biti između 1. i 3. oktobra. Liga BiH krenuće 5. oktobra, kada će gostovati kod Širokog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana